Miért nem találják a lelőtt farkas tetemét?
2023. április 18. írta: MagyarTarka

Miért nem találják a lelőtt farkas tetemét?

Várom, mikor hozzák már nyilvánosságra, mikor és hol lőtte le a farkast N. György. Mert elvben tudniuk kell az illetékeseknek. A farkas jeladója pontosan követte az útját. A „vadász” mobiljának cellainformációi és jobb esetben az autójának GPS-e is kiadja azt a területet és időpontot, közelítőleg akár méterekre és órára pontosan, amikor a farkasra nézve szerencsétlen találkozó megtörtént. A jeladós nyakörv adatrögzítése nyilván azt is tartalmazza, mikortól és honnantól nem sugárzott jelet, magyarul mikor és hol verték szét a GPS jeladót.

Miért fontos ez?

Mert amíg nincs hulla, addig nincs gyilkosság. És amíg nincs meg a farkashulla, benne a jól azonosítható golyóval, addig nincs igazolható elkövető.

Ma, április 18-án kiderült, hogy már húsvét szombaton, április 8-án kommandósok keresték név szerint a farkast lelövő „vadászt”. Ma már a nevét is publikálták, N. Györgyként hivatkoznak rá. Mi több, a hírben fotók is szerepelnek, amelyből némi helyismerettel pontosan azonosítható a kérdéses ingatlan, ahol megpróbálták megtalálni a kommandósok az illetőt.

Emlékezzünk csak! A sajtóban legelőször április 12-én jelent meg információ a farkas lelövéséről, a boon.hu portálon.

 

Tehát akkor már 4 napja tudták, hogy lelőtték a farkast és azt is, ki lőhette le.

Feltételezhető, hogy az információ csepegtetése, ami a sajtóban zajlott a legelső híradást követő napokban, esetleg egy előre felépített információ megosztási stratégia mentén történhetett?

És ha ez tényleg így lenne, akkor sajnos az is feltételezhető, hogy a farkast megölő személy nem fogja megkapni az őt megillető büntetését. Hiába várja a közvélemény és hiába „üzent” be a rendszerbe a miniszterelnök…

Ugyanis április 15-én megjelent a sajtóban, hogy a miniszterelnök államtitkára véleményét közölte a hivatalos FB oldalán, ezt nyugodtan tekinthetjük:

A./ a közvéleményt megnyugtató szép üzenetnek és/vagy

B./ hivatalos álláspontnak.

Miért gondolhatjuk, hogy megúszhatja a büntetést?

Mert az állat lelövése óta, és a húsvét szombaton rossz lakcímen tartott (???) kommandós akció óta a farkast lelövő személynek bőven volt ideje eltüntetni az egyetlen tényleges bizonyítékot: a farkas tetemét.

És amíg nincs hulla, nincs gyilkosság.

Addig csak egy szabolcsi vállalkozó-vadász van, akiről előbb az jelenik meg, hogy kutyának nézte, lelőtte, és levette a jeladót, amit bedobott a folyóba.

Ma pedig már azt jelent meg, hogy a lelövést nem ismerte el, hanem csak levette róla a jeladót, amit véletlenül „beejtett” a folyóba. Na, azt megnézném, ahogy egy élő farkasról leveszi a jeladót... Annak meg mennyi realitása van, hogy véletlenül talált egy döglött farkast, és arról (miért is?) levette a jeladót... Ugyanmár...

wolf-gcac1129dc_1920.jpg

fotó: pixabay.com

Nézzük csak, hogy ment az információ csepegtetése

Április 13-án délelőtt megjelent boon.hu cikk szerint a helyi rendőrség nem tudott felvilágosítást adni a kilövésről, csak annyit, hogy a Nemzeti Nyomozóiroda vizsgálódik.

Szintén április 13-án jelent meg az AcNews híre, amelyben nyilatkozott egy névtelenséget kérő vadász, miszerint hencegett a farkas lelövésével, így bukhatott le a farkast lelövő személy.

Majd április 13-án az is megjelent, hogy a Hernádból került elő a farkas, majd később pontosításra került, hogy csak a jeladója került elő, a tetem nem. Hohohohóóóó... itt egy kis homokszem kerülhetett a kommunikációs gépezetbe...

Szintén április 13. délután már megjelent, hogy feltehetőleg egy szabolcsi vállalkozó lőhette ki az állatot.

És végül április 13-án este jelent meg az index.hu oldalon egy újabb cikk, amely érdekes húrokat kezdett pendíteni...

Kiemelek ebből három érdekes új felvetést:

  • Reménykedhetünk, hogy a farkas esetleg még él, csak a nyakörve jött le valamitől... Ez vajon egy kósza kísérlet lehet arra, hogy kiderüljön, valójában a csúnya farkas magának szedte le/elrontotta a nyomkövetőt és egyébként él és virul, tovább sétált Szlovákiába?

      A Vadászkamara elnökének mondatai közt is találtam kettő érdekeset:

  • „Ha egy nagyragadozó lakott területre téved, és ott az emberek testi épségét veszélyezteti, elképzelhető, hogy kilőhető…” Vajon ez egy újabb kibújási lehetőséget próbál bedobni a köztudatba: a farkas tulajdonképpen valakit veszélyeztetett, ezért lőtte ki a derék puskás?
  • „A szóvivő hozzátette: az alapbüntetésen belül, ha valakiről bebizonyosodik, hogy éjjellátó célzókészülékkel lő ki egy fokozottan védett állatot, még orvvadászattal és bizonyos körülmények mellett állatkínzással is megvádolhatják, ami akár halmazati büntetéssel is járhat.” Itt álljunk meg egy pillanatra! Ez vajon hogyan kerül ide? Talán elszólta magát az elnök úr, és azt is tudják, hogy valójában ez történt? Hm…

 

Csütörtökön a Vadászkamara (végre) eljuttatott az MTI-hez egy állásfoglalást, amelyben elítéli a történteket.

 

Miután elindult egy privát online petíció, követelve, hogy kapjon letöltendőt a gazfickó, azután április 17-én a srácok is megszondázták a közhangulatot, a boon.hu oldal felmérése szerint az olvasóik többsége is letöltendőt adna a farkast lelövő személynek.

A háttérben azóta bizonyára őrölhetnek a fogaskerekek – ahogy őrölhettek már a farkas valamikor április 8. előtt bekövetkezett lelövésétől fogva a nyilvánosságra kerülésig. Vélhetően megy a matek, mi legyen a gyorskezű cimborával. A közösségi médiában megjelentek olyan hangok is, akik tudni vélik, a farkasölő jó ismerőse az ügyében eljáró helyi ügyész... Ezt elkerülendő mondjuk áthelyezhetnék az ügyet máshova - ha a tisztaság látszatát akarnák kelteni.

Mindenesetre ma, 2023. április 18-án ott tartunk, hogy gyanúsítotti kihallgatás nem történt. A vadásztársaságot, melynek a feltételezett elkövető, N. György a tagja, nem kereste meg hivatalosan a rendőrség.

 Kíváncsian várom, mi lesz a következő lépés a sakktáblán.

Mattot adnak végre a farkast elpusztító puskás személynek? Avagy inkább rosálnak és az elkövető megússza a bűncselekményt, továbbra is kedvére puffogtathat a fegyverével? A közvélemény meg napok múltán úgyis már új szenzációra lesz éhes…

(terka)

A bejegyzés trackback címe:

https://magyartarka.blog.hu/api/trackback/id/tr618105536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ulpius66 2023.04.19. 19:06:08

A svájci farkas a hibás!

Minek jött ide?

Boldeone2 2023.04.20. 09:15:36

Miért? Feudalizmus van, ez egy elfogadott viselkedési norma egyeseknek...A megtollasodott réteg kultúrát nem szedett magára, csak majmolja a régi úri világ passzióit, a vadászatot. A vadászaton összejár és bűnben fetreng az elit, ott minden van, nemcsak az ölési- hatalmi ösztön kiélése, hanem közös tivornyázás, kurvák, stb...

Az ilyen világnézeti haverok mögött nyilván összezár a rendszer...Remélhetőleg csak egy darabig, mert ez irtó gáz...

Orbánt szívesebben látnám állatmenhelyen mint disznóvágáson ....

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.04.20. 09:46:00

Egyértelmű a maszatolás, az időhúzás, ami alatt a tettes minden nyomot eltüntethet, ahogy a poszt is írja. Arra is megy ki a játék, hogy egyéb hírek hamar elterelik a köz érdeklődését a farkas ügyéről.

A vadásztársaságok nagy kelletlenül megfogalmazott elítélő nyilatkozatai csak őszintétlen alibiszövegek. A hírek szerint 70 ezer regisztrált vadász van Magyarországon. A felelős vadgazdálkodáshoz ennek a töredéke is elég lenne, s ez a töredék biztos őszintén elítéli a tettest. A többi vsz. élvezetből lő, s a farkas megölését bocsánatos vagányságnak tartja. Ők össze fognak zárni.

Ennél sokkal súlyosabb bűncselekményeket is elsikáltak már. Ez is el fogják, a haveri kapcsolat a garancia rá.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.04.20. 09:52:00

@Boldeone2:

"Orbánt szívesebben látnám állatmenhelyen mint disznóvágáson ...."

A vadászat régen úri, később elvtársi passzió volt, ez azóta sem változott, csak felhígult a vadásztársadalom.

Ne gondold, hogy a szoclib kormányzás alatt ez másképp volt vagy lenne. Bár azt elismerem, hogy ők inkább sub rosa csinálták, nem olyan kihívóan pöffeszkedve, mint Semjén.

blaubner 2023.04.20. 12:50:04

szórakoztatónak találom a poszt állításait, ugyanakkor nem gondolom, hogy valamiféle országos összeesküvés állna fenn, amelyben a vadásztársaságoktól az ügyészségen át a TEK-ig mindenki érintett, és összehangoltan próbálnák meg eltussolni a felelősségre vonást.
a laikus közvélemény érzelemmotivált elvárása ellenére kizártnak tartom, hogy egy vadállat kilövése miatt pénzbüntetésnél súlyosabb büntit rónának ki még akkor is, ha sikerülni rábiznyítani a farkas szándékos lelövését (amit önmagában még az sem bizonyítana, ha meglenne a farkas teteme benne a beazonosítható golyóval).

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.04.20. 14:50:28

@blaubner:

Nem kell országos összeesküvés ahhoz, hogy ne derüljön fény olyasmire, amit egy sor állat- vagy természetbaráton kívül igazán senki nem akar kideríteni. Ráadásul ha a vélt tettes közismerten valakinek a valakije, akkor még le sem kell szólni "odafentről", a hatóság emberei maguktól is kímélni fogják az érinthetetlent.

Az öncenzúrában - ez is annak egy formája - épp az a szép, ténylegesen már nincs is cenzúra.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.04.20. 14:53:36

@blaubner:

"golyóval"

Katonáéknál az járja, hogy golyója magának van, honvéd. A fegyverben lőszer van, és lövedéket lő ki.

Boldeone2 2023.04.20. 16:58:31

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Én viszont szeretném ha kiderülne mi történt - nagyjából a körülményekből látjuk-és meg is büntetnék a tettest...Az, hogy Magyarországon lőtték ki farkast, szinte predesztinált volt: ez egy ilyen szemléletű társadalmi rendszer. Vannak azok, akik bebetonozták a hatalmukat és nagyuraknak érzik magukat....Semjén Zsolt meg Kovács Zoltán is ezt feudális sportot reprezentálják, az Orbán- rendszer meg maga a feudalizmus...
Az Ilyen cselekmények bátorítva vannak az eltorzult politika miatt. Az agresszor pártján az ország jelentős része, szűk látőkör, buta nemzeti önzés minden szinten...Lassan tényleg nem marad senki Európában, aki ezzel az országgal szimpatizál...
Minden ilyen tett, amely nagy hangsúlyt kap a médiában, egy újabb ütés a nemzeti elismertségen...
Az orbáni sajtó eddig ezt a folyamatot eltitkolta a választói elől....

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.04.20. 18:04:36

@Boldeone2:

"Az, hogy Magyarországon lőtték ki farkast, szinte predesztinált volt"

Ezzel maximálisan egyetértek, én is azok közé tartozom, akik arra vártak, hogy a farkas mihamarabb elhagyja az országot.

Azzal azonban nem értek egyet, hogy ez kizárólag az Orbán-kormány sajátossága lenne. A szoclib kormányok semmivel sem voltak különbek, csak max. nem a trambulinról huggyoztak a medencébe.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.04.22. 19:00:51

@Boldeone2: Birkának magyarázhatod mit csinálnak az efftársai.
süti beállítások módosítása