Az ügyészek a macskákat jobban szeretik a farkasoknál?
2023. november 02. írta: MagyarTarka

Az ügyészek a macskákat jobban szeretik a farkasoknál?

eyes-4789730_1280.jpg

fotó: pixabay.com

Íme, a Veszprém Vármegyei Főügyészség hivatalos sajtóközleménye - változtatás nélkül kimásolva:

Állatkínzás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a vadásszal szemben, aki 2022 szeptemberében macskára lőtt az egyik bakonyi falu közelében felállított vadászlesről.

A vádirat szerint a 27 éves, vadászvizsgával rendelkező férfi bérvadászati szerződés alapján vadászott a területen és 2022. szeptember elején az esti órákban a vadászlesen tartózkodott. Az elkövető azonban vad helyett indokolatlanul egy, a közeli háznál élő macskát lőtt meg, melynek következtében az egyéves fekete színű, rózsaszín nyakörvet viselő macska bal mellső lábában a csont szilánkosra tört és a szövetek is súlyosan sérültek.

Az állat sérülése a gondos orvosi ellátás ellenére is maradandó egészségkárosodással járt, melynél fogva a cica egész életében sántítani fog.

Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és abban felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását, valamint a férfi vadász foglalkozástól történő eltiltását indítványozta a Pápai Járásbíróságnak.

A vadászvizsgával rendelkező egyén lelőtt egy rózsaszín nyakörves macskát a vadászlesről.

A sajnálatos következmény, idézve a közleményből: "A cica egész életében sántítani fog." 

A bűnös részére (tárgyalás nélkül) felfüggesztett fogházbüntetést és hivatástól (=vadászat) eltiltást javasolt az ügyészség.

A svájci jeladós farkas NEM FOG egész életében sántítani. Mert elpusztult. Mert lelőtték. Vagy a vadászapuka, vagy a vadászhaverja vagy (állítólag) egy kilencéves kisgyerek, akinél egyébként csak kicsit nagyobb egy valamirevaló vadászpuska...

Eddig egyikük sem kapott még egy ejnye-bejnyét sem.

 

KÉRDÉSEIM:

1. A rózsaszín nyakörv mennyivel látszik jobban, mint egy bazinagy rádióadós nyakörv?

2. Egy macska mennyivel jobban különbözik látványra egy szarvastól, mint egy farkas?

3. Ha egy macska lelövése ér annyit, amit az ügyészség (nagyon helyesen) javasolt büntetésnek, akkor mennyit ér egy védett státuszú farkas lelövése?

4. Ha a 2022. szeptember óta eltelt 1 év elegendő volt a nyomozáshoz és a vádirathoz egy cuki házicica esetében, vajon mikorra várható VÉGRE a kiemelt esetként kezelt, 2023. április elején legyilkolt jeladós védett farkas ügyének felderítése?

 +1 VAJON A SVÁJCI JELADÓS FARKAS BALSORSÁT AZ OKOZTA, HOGY ÁTMENT ELŐTTE EGY FEKETE MACSKA?

 

Nincs több kérdésem.

 

(terka)

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyartarka.blog.hu/api/trackback/id/tr1518249065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása