Kutyaszarhimnusz
2022. március 01. írta: MagyarTarka

Kutyaszarhimnusz

Kutyatulajdonos létemre többször írtam már a gyomorforgató ürülékhalmokról, amit hajlíthatatlan derekú büszke gazdik elegánsan maguk után hagynak - lásd még ott hagyja mint eb a szarát.   Kutyául szar a helyzet     Kutyaszargazda 

Legutóbbi hánykolódásom egyenesen impresszionista graffitiként vizionálta az ocsmány emberi tevékenység eredményt: DogStreetArt 

Írásaimat olvasva talált rám egy fantasztikus alkotócsapat, akik gyakorló zenészként az auditív érzékszervekre hatni akaró alkotást hoztak létre az utcán heverő témában.

Összművészettel a kutyaszar ellen. Kakofónia helyett KAKAfónia: remek dallammal és naturálisan szókimondó szöveggel próbálnak a szerzők hangot adni jogos felháborodásuknak. Elég volt a járdákat és a cipőtalpakat bemocskoló hurkákból, kakaóscsigákból, foskencékből!

- Színész vagyok elsősorban, de régóta foglalkozom zenével, szövegírással, énekkel. Voltam Bródy János, Oláh Ibolya, Varga Miklós vokalistája is. - avatott be szakmai hátterébe Libor Laura, énekes, szövegíró. Az alkotócsapat többi tagja: Marzio Grava zeneszerző, gitáros, Kovács Zsolt zongorista, Nagy Zsolt dobos, Szuna Péter basszusgitáros. A Kutyaszarhimnusz videóklipjét szintén Laura készítette.

- Garantáltan aknára fut, aki a belváros utcáin az égre néz és nem a lábai elé. Ritkán hoz szerencsét, ha belelépünk... Engem és a hozzám hasonlókat - akik életét úgy teszik teljesebbé kutyatársaik, hogy közben igyekeznek odafigyelni a tisztaságra - könnyedén megbélyegeznek egy-egy lesújtó tekintettel. Ebem társaságában - zsebemben zacsikkal - találtam szembe magam egy idegen nővel, aki ugyan a gyermekének mondta, de valójában nekem célozta: "Mindenütt kutyaszar!" Annyira belelovaltam magam, hogy mire hazaértem, fejben kész volt a refrén... - emlékezett vissza a dal születésére Laura.

A könnyed, kissé groteszk, tabudöntögető, de tényekkel szembesítő dallal szeretne a csapat hozzájárulni, hogy minél többen hajoljanak le, amikor szükséges. Hogy inkább vagánynak érezzék a zacskóval markolást, mint cikinek. Jó lenne, ha ennek a - hiába szépítenénk - szar ügynek kialakulna a kultúrája.

Örömmel adok hangot a Magyar Tarka Blog oldalán buzdító zenei alkotásuknak, bízva benne, hogy közösen még eredményesebbek leszünk. Nem titkolt célunk, hogy minél több kutyás afféle himnuszként tegye magáévá...

(terka)

A képre kattintva meghallgathatod:

dog-g887647239_1920_1.jpg

fotó: pixabay.com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyartarka.blog.hu/api/trackback/id/tr5217769530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2022.03.21. 10:35:36

Tudom, hogy én vagyok kétségbeejtően földhözragadt, de egyáltalán nem értem, hogy városi környezetben miért kell bármilyen állatot is tartani. Na jó, teknőst meg aranyhalat talán.

Más szempontból. Minden embernek vannak igényei, meg vannak lehetőségei. Vannak prioritások, és ha van esze, akkor rájöhet, hogy mindazokból amiket megkaphat, egyszerre nem kaphat meg mindent. Tehát, ha mindenképp városban akar élni, akkor ne tartson állatot, ha mégis, akkor költözzön kertvárosba. Ha nem akar sétáltatással foglalkozni, de akar állatot, költözzön vidékre, ahol nagyobb az udvar, mint a városi futtató. Ha valakit zavar a motorzaj, mehet zöldövezetbe, ha zavarja a csend, lakhat a belvárosban. Szabad költözködési jog van Mo,-on, Fel kell állítani a prioritásokat, hogy számomra mi fontos, fontosabb, és mi nélkül nem tudok élni. Bár épp a belvárosi lelkiömlő emberkék szoktak felháborodni a falusi kutya láncán, az nem zavarja őket, hogy a nem is olyan kicsi kedvencük evolúciója nem igazán foglalja magába az urbanizációt, csak épp nem hal bele. A főttkrumplit is megeszi, de azért a bélszín csak jobban lecsúszik. Ideje lenne már elfelejteni ezt a hülyeséget, hogy a városokban hogyan kell kutyát tartani. Nem kell, és kész.
süti beállítások módosítása