Kutyául szar a helyzet!
2018. december 26. írta: MagyarTarka

Kutyául szar a helyzet!

Az újlipótvárosi kutyások vérmesebb része (egyelőre csak) online hajtóvadászatot folytat az ismeretlen szöges-virslis elkövető ellen. Ki látta, merre látta, volt-e nála szatyor, stb... Többen ugyanis tudni vélik, hogy a közelben lakó magas őszhajú asszony a kutyák réme, aki hetek óta szöges virslidarabokat helyez ki a parkokba. Több lakó jól ismeri a nőt, mindenkivel ordibál, mentálisan jól láthatóan zavart. Egy padon ücsörögve szokta trágár szavakkal illetni hol a kutyásokat, hol a gyerekeseket, hol bárkit, aki arra jár. Már több országos médium is foglalkozott az esettel - a hatása nulla, a gombóckák továbbra is kikerülnek szögekkel. Sőt, szerintem már abban sem lehetnek biztosak a kutyások, hogy esetleg nem egy másik kutyagyűlölő is elkezdett "dolgozni" az eredeti elkövető nyomán...

Bizonyíték persze nincs, maximum közvetve. Ehhez képest facebook csoportokban követelik a nő fejét, és a rendőrség tehetetlenségét méltatják. Némileg árnyalja a helyzetet, hogy szintén egy facebook csoportban írt infó szerint, egy közeli kocsma pultosnőjének állítólag a nő maga büszkélkedett vele, hogy ő teszi ki a szöges virsliket és jöjjenek csak a rendőrök, majd elmondja nekik is. Ha ez tényleg így történt, tényleg beteg a nő...

A területen lakó témafelelős alkotótársam révén a napokban volt alkalmam beszélgetni egy gazdival, akinek a kutyájából endoszkóppal kotorták ki a lenyelt szöget. Potom 160 ezer forintért az ügyeleten. És mi van, ha valakinek nincs erre ennyi pénze? Az tehetetlenül végignézi, amint a kutyája őrült kínok között elpusztul. Szörnyű...

A helyzet tehát már kutyául szar - többen már csak szájkosárban merik sétáltatni a négylábú családtagjukat. De mi a helyzet a kisgyerekekkel? A szöges-virslis-fasírtos merénylő egyik fő működési területe pont egy játszótér mellett van. Bele se merek gondolni, ha véletlenül egy kisgyerek nyeli be az átszúrt falatot... Az már bizony emberölési kísérlet!

Természetesen kutyásként (de ha nem volna kutyám, kutyátlan emberként is) mélységesen elítélem az ilyen cselekményt! (Ami egyben bűncselekmény is, de a jóisten amúgy nem paragrafusok alapján méri a tetteinket.)

Viszont... Tudom, sokan ezért sokan nem kedvelnek majd... De kérem szépen, jól gondoljanak bele abba, ami a történet mögött húzódik. Adva van egy beteg elme. És adva van egy valaha szép városrész, amit (sajnos) mértéktelenül elborít a kutyaszar. Igen, most lehet elkezdeni fujjogni kedves kutyástársaim... Igen, az unos-untalan téma, a kutyaszar összeszedése következik. Lehet itt kampányolni, lehet köztereseket követelni, lehet utcaseprőért kiáltani. Tökmindegy. Addig amíg mindenki maga nem szedi össze a kutyája után a szart, addig ne mutogassunk másokra!

És addig ne csodálkozzunk, ha egy borult elme eljut odáig, hogy a maga beteg eszközével kezd el küzdeni.

Az egyre elszarosodó Újlipótvárosba bele volt kódolva, hogy előbb-utóbb valami történni fog!

Hogy az elegánsan otthagyott szaroknak következménye lesz.

Hát most van...

Több évtizedes kutyabarátként és kutyagazdaként is utálom, amikor a mások által otthagyott szarba belelépek. Undorító a bakancsom talpából kibányászni. Különösen utálom, hogy bár én mindig összeszedem magunk után, a mások szarába belelépek. Képzeljétek el azokat, akik nem szeretik a kutyákat. Igen, van ilyen. Nem kell mindenkinek szeretni, és ezt el kell fogadni.

Ha esetleg az otthagyott kutyaszarok gazdái után lenne olyan fokozott érdeklődés és tenni akarás, mint most a beteg öregasszony után, akkor talán nem jutott volna idáig a helyzet.

Koptatom a billentyűket rendületlenül.

Nem először (és valószínűleg nem utoljára) írok a témáról.

De az értelmiségi szövegelés mellett a tettek mezejére is léptem már: ha már a sajátunkért lehajolok, általában összeszedek legalább még egyet - amint erre buzdítottalak már titeket is.

Az okot kell megszüntetni, és akkor talán lassan megszűnik a következmény.

Ha reggelente NEM ilyen durva hurkákat kell kerülgetni a járdán, akkor talán kevesebb okuk lesz gyűlölni a kutyásokat... (köszi a fotót, Fokhagymás Rózsi)

Valójában nem a kutyát gyűlölik az emberek. Hanem a gazdát. Aki éppen véletlenül nem néz oda, vagy véletlenül nincs nála zacskó, vagy éppen baromira leszarja, hogy a kutyája odaszart. Még a Városligetben átadott szuper kutyajátszótéren is gazdagon előfordul otthagyott szar. Ezt már csak nem kenhetik másokra a kutyások, akik amúgy előszeretettel érvelnek azzal, hogy bezzeg az emberek is odaszarnak a parkokba...

Igen, tudom, túl sokszor írtam le a kutyaszar szót. Ugye milyen undorító még leírva is?

Ezt a szart bizony nem kenhetjük másokra, kedves kutyástársaim.

Még akkor sem, ha kényelmesebb a másra mutogatás, ahelyett, hogy magunkban keresnénk a megoldást.

Most persze a kutyakaka mellett a kihelyezett virsliket is szedegethetjük össze. Némi összefogással.

(terka)

 

KOMMENTELÉS LETILTVA

Tekintettel a sunyi hajnali kommentelők 80-as IQ-jára és nullás minden egyébjére (amibe az EQ-n túl pl. a centik is beleértendők) úgy döntöttem, letiltom a kommentelést. Nem akarok kutyagyűlölők tippadó oldalává válni. De legalább meggyőződhettem róla, hogy tényleg nagyon szar a helyzet - és nem a kutyákkal. Srácok, lehet szépen gurgulázva röhögni a markotokba.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyartarka.blog.hu/api/trackback/id/tr5114515726
süti beállítások módosítása