Dupla Gumi Akció!
2017. február 02. írta: MagyarTarka

Dupla Gumi Akció!

Felvennél még egyet? Szavazz!

feces-149487_1280.pngJön a tavasz, olvad a tél. A hóvirágok mellett lassan előbukkannak az otthagyott kutyagumik is a parkokban. Szerencsés esetben a hólépatak elmossa az ottfelejtős kutyagazdi bűnét. De mi van, ha nem? És mi lesz az újratermelődő disznósággal kutyasággal?

Mi néhányan itt helyben akciózni kezdtünk!

 

 

A KUTYÁNK ÜRÜLÉKÉVEL EGYÜTT FELSZEDÜNK MÉG EGYET!

Mert a saját kupactól karnyújtásra tuti találsz még egyet! Igen, tudom, az a másé... És miért szednéd fel pont Te... De ha már a kezeden van a zacskód, nem mindegy, egyet vagy kettőt markolsz fel?

CSATLAKOZZ, HA VAN KEDVED!

Hátha a jó példa (egynémely szaftos kutyakakához hasonlóan) ragadós lesz, és azok a kutyagazdák, akik illedelmesen elfordulva nem vesznek tudomást kutyájuk ürítéséről, vagy fontoskodva éppen akkor mindig telefonálnak, vagy egyszerűen csak pont leszarják, hogy a kutyájuk a fűbe csokizott... Nos, hátha jobb belátásra térnek, ha látják, hogy egy másik kutyás még az ő ebük szaharáját sem hagyja ott.

A kultúra olyan, mint egy jobbfajta járvány. Terjesztők kellenek hozzá, és aztán remélhetőleg egyre többen elkapják majd. Például R. Egon a riporter, meg a szomszéd testvérpár a fekete kutyával, meg a többi nem-összeszedő kutyás. Van kiket megnevelni, nagy a kihívás! Segíts nekünk! Mutassuk meg, mi, kutyások, milyen a nagyvonalúság, az összetartás! Mutassuk meg, milyen jófejek az Igazi Kutyagazdik!

VEGYÉL FEL TE IS MÉG EGYET!

OSZD MEG, HOGY MINÉL TÖBBEN LEGYÜNK!

 

(terka)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyartarka.blog.hu/api/trackback/id/tr3912160981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kishapsi 2017.02.02. 19:45:54

Lófaszt fogom más kutyája után felszedni a szart, mégha az R. Egon is :-)
Aki kutyát tart, az szedje a szart is! Aki neveletlen, az az is marad. Parasztnak csokoládé????

ulaszlo592 2017.02.04. 20:46:33

Nekem is 2 kutyusról kell gondoskodni. Ugrok is, hogy egyik után se maradjon szar. Minap kb. 40-50 közötti férfi, csak körülnézett, és elment, kutyája szara ott maradt .
Talán még az öreg és már hajolni sem tudó "öregecske" nehezen hajol le, vagy azt se. Nem, ezt én sem gondoltam komolyan.
Mert ha beakad a póráz, nyakára lábára, stb, ahhoz is le kell hajolni.

Ezért van tele a város kutyakakával.

MagyarTarka · https://www.facebook.com/profile.php?id=100011062750336 2017.02.04. 21:07:15

@ulaszlo592: A szomszédban van két testvér. Közös kutya. Az egyik mindig összeszedi a kakát. A másiknak a múltkor konkrétan felkínáltam egy zacskót, hogy szedje össze. A válasz ennyi volt: NEM KELL. Egy család, egy nevelés - az egyik mégis bunkó. Passz.

2017.02.05. 10:28:29

Jónak tartom a kezdeményezést, csak pont visszájára sül el a dolog. Azokat bünteti, akik betartják az együttélés szabályait és senkit nem kényszerítenek arra, hogy saját hobbijuk káros melléktermékeit mások is szenvedjék.

Minden kutyatartóban kellene legyen annyi jóérzés, hogy nem hagyja kedvence végtermékét közterületen, de minden emberben is kellene legyen annyi jóérzés, hogy a saját szemetét nem dobálja szét, sem gyalogosan, sem autó ablakából kihajítva. Nem így nézne ki a város, mint ahogy most kinéz.

MagyarTarka · https://www.facebook.com/profile.php?id=100011062750336 2017.02.05. 12:51:00

@...elmúlik...: Szia! Alapvetően igazad van. Viszont... Így is úgy is szív valaki. Ha felszeded azért, ha nem szeded fel, azért- mert pl belelépsz a másikéba... Én nem érzem olyan nagy plusz fáradságnak, ha még egyet felszedek. És ha azt látják, hogy egyre többen felszedik, remélhetőleg, nevelődnek a bunkók is. Valakinek muszáj tennie, mert ocsmány, ahogy a parkok kinéznek, és ezért az ÖSSZES kutyást utálják, azt is, aki összeszedi. És jönnek a mérgezett kaják, meg a beszólások - aztán előbb-utóbb a tiltások, hogy nem lehet bemenni XY parkba kutyával. Szóval, szerintem ki kéne próbálni, hogy hatásos-e a népnevelés. Köszönöm, ha Te is segítesz! Szép vasárnapot.
süti beállítások módosítása