Kiszállt, dobott egy sárgát, majd elhajtott...
2022. március 27. írta: MagyarTarka

Kiszállt, dobott egy sárgát, majd elhajtott...

Vészvillogóval megállt az elegáns fehér autó, kipattant belőle egy pasi, majd a fal tövében könnyített magán. Jó munkához két kéz kell: a kezében levő sörös dobozt hősünk gondosan letette a művelet előtt a fa tövébe. Majd, mint aki jól végezte dolgát (és tényleg!) visszaszállt az autóba és továbbhajtottak. A doboz tartalma már átfolyhatott emberünkön, mert azt ott hagyta. Ráadásul, hogy ne legyen hiábavaló a város közepén történt nyilvános ürítés, vagy hogy ne hazudtolja meg büszke férfiúi és egyben szülői (nagyszülői?) minőségét, mindezt úgy tette, hogy kiszállt vele egy 4-5 év körüli kiskölyök is, aki végignézte a teljes folyamatot. Egy igazi férfi így csinálja, látod kisfiam?!

Helyszín: Budapest, Újlipótváros, Radnóti Miklós utca, szombat kora délután.

Tavaszi napsütés, az utca túloldalán levő népszerű fagyizónál üldögélő, önfeledten nyalakodó családok elsőre nem is értették, mit látnak. Viszont az egyik parkoló autóban ülő hölgy feleszmélt és udvariasan átszólt az "úrnak", hogy ott felejtette a fa tövében a sörös dobozát... A pasi meghallotta, mert flegmán hátranézett. Ennyi.

Az alábbi fotókat és a sztorit egy másik felháborodott szemtanútól kaptam. (A személyiségi okok tiszteletben tartása miatt a főszereplőről készült fotókat nem osztom itt meg.) A  derékmagasságban összevizelt falfelület a kellemes huszonfokos melegben bizonyára ontja magából az emberi vizelet semmivel sem összetéveszthető szagát. Emlékeztetvén minden arra járót és ott lakót arra, hogy a szükség nagy úr. Na ja, legalább a szükség az...

Az utcán ivás kultúrája?

Az utcán dobozból/flakonból ivás "kultúráját" vélhetően piacbővítő, bevételnövelő céllal megteremtő és elterjesztő, szomjoltó termékeket árusító cégek jól beidomították arra az embereket a reklámjaikkal, hogy mindenhol igyál barátom, mert ez a menő. Emellé társult a "szomszéd sarokig se indulj el frissítő nélkül, különben szomjan halhatsz" stratégia... Ideje volna, hogy tegyenek egy kósza kísérletet annak a meghonosítására is, hogy az emberek ne dobják a Balatonba a kiürült dobozt, ne hagyják a parkban a padon, ne hajítsák ki a kocsiból menet közben, vagy éppen ne hagyják a fa tövében brunyálás előtt/közben. Némi edukációs költség esetleg beleférhetne a haszonkulcsba?

Miért muszáj az utcán inni?

Vajon tényleg kevesebbet hoz a konyhára az ósdi, üljünk be valahova és dumáljunk egyet egy sör/üdítő/pohár bor mellett típusú értékesítési stratégia? Miért nem elég indulás előtt otthon szomjat oltani, meg a munkahelyen, meg az erre a célra szolgáló műintézményekben? A táskákban korábban a papírzsebkendő, lakáskulcs, iratok mellett ma már nélkülözhetetlen felszerelés az üveg ásványvíz, dobozos üdítő vagy sör. Mintha minden ember, aki kilép az otthona ajtaján, a Szaharát készülne meghódítani... Pedig legfeljebb fél-egy-két órás útra indulunk, amelynek minden pontján elérhető a szükséges folyadék a legkülönbözőbb formákban.

Sajnálatos tény, hogy az italfogyasztás korlátlan lehetőségével párhuzamosan nem növekedett a köztéri illemhelyek száma. Mégis, aki akarja, azért csak talál megoldást rá, hogy kulturáltan könnyítsen magán.

A nyilvánosság előtt gátlástalanul vizelő embertársainkról korábban leírtam már a véleményemet...

(terka)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyartarka.blog.hu/api/trackback/id/tr4217790862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2022.03.31. 08:06:17

Múlt évben keringett egy videó, amiben egy hölgy(?) végezte a dolgát a dugóban székes fővárosunk kellős közepén.

Szintén hasonlóan kulturált módon szabadultak meg felesleges terhüktől a művelt nyugat holland szurkolói szintén a fővárosban.

A közterületi vizelés jelensége szoros összefüggésben áll az emberi hímek csoportba sorolásával.
- Vannak ugye a férfiak (nem túl sok). Azok tekintettel vannak másokra. Nem azért nem vizelnek nyilvánosan (végszükség esetén az elbújásos bokorba brunyálás nem számít), mert szégyellősek, hanem mert feltételezik, hogy mások nem kíváncsiak a testi szükségleteik utalás jellegű közszemlére tételére sem, valamint nem teszik ki az embereket a megbotránkozásnak, hogy a vizeletükkel jelölt felületeket legyenek kénytelenek látni és szagolni.
- Vannak az átlagos hímek, akik azért annyira nem foglalkoznak a külsőségekkel, de azért van bennük jóérzés. Ők ugyan már nem méltók a férfi titulusra, de azért az állatvilágból már kiemelkedtek annyira, hogy ne használják a testnedveiket territórium kijelölésre. Ezek az egyedek nem láthatók vizelés közben, legfeljebb a nyomai felfedezhetőek. Nem minden hím érte még el az egyedfejlődés civilizációs fokát.
- Végül vannak a primitív emberi kanok. Már elnézést a kifejezésért, de a szemérem teljes hiánya arra utal, hogy talán még erénynek is számít náluk, a normalitástól elrugaszkodott gondolkodás. Azt képzelik, hogy a többi hím kishitűségből, vagy sznobériából vonul félre a dolgát végezni. Úgy gondolják, hogy csupán szégyenlősségről van szó, ha valaki a cél számára alkotott intézményt használja. Persze egy igazi kan nem foglalkozik olyasmivel, hogy mondjuk egy kislány meglátva a jelenetet, kérdőre vonhatja az édesanyját, és annak elég kínos elmagyarázni, hogy egy urbanizált barom látható a fal mellett a többi (vidéken négy lábon éldegélő) baromhoz hasonló stílusban végezni a dolgát. Még a végén meghallja, és konfliktust szül a valóság.

Azt azért nem értem, hogy ha minden tele van kamerákkal, akkor miért nem lehet az ilyen állatokat amolyan szabad szemmel is jól látható összeggel megrövidíteni. Nincs olyan szabály, hogy a közterületen mit szabad, és mit nem? Vagy ezt is bele kell majd írni valamelyik törvénybe, mert addig liberalizálódtunk, hogy már a civilizációs szabályok nem alkotnak közismert normarendszert?

MagyarTarka · https://www.facebook.com/profile.php?id=100011062750336 2022.03.31. 20:33:12

@F.M.J.: Szia! Tetszik a besorolásod... :) Igen, a vizelettel való területjelölés valóban állati eredetünkből fakad. Ezt hajlamosak vagyunk elfelejteni. Köszönöm a hozzászólásodat.
süti beállítások módosítása