Miért nem kapcsolják villogóra éjjel a közlekedési lámpákat?
2021. március 12. írta: MagyarTarka

Miért nem kapcsolják villogóra éjjel a közlekedési lámpákat?

A valaha volt legjobb menetidős átlagokat megdöntve száguld az éjszakai troli, üres az utca, hallgat a sötétség. De a piros az bezzeg háromszor is piros! Vajon miért? Fokhagymás Rózsi vetette fel, hogy régen még átkapcsolták sárga villogóra éjjel a közlekedési lámpákat. Most meg, amikor legfeljebb csak a kutyások róják a kaki-köröket a 'Buksikkal', a villanyrendőrök hada vajon mi a fenének tolja a piros-pirossárga-zöld monoton köröket város-szerte?

traffic-lights-6008_1920.jpg

És tényleg? Vajon minek?

Nos, szerintem azért, mert enélkül az üres utakon valamiért éppen autózó honfitársak végképp nem bírnának a vérükkel: "Üres az utca, csapassuk, jjiiiháááá!" Aztán végül már csak orosz rulett módjára lehetne közlekedni - vagy megadja valaki az elsőbbséget vagy nem alapon... És egyre-másra csattannának össze (mert Murphy dolgozik) az a kevés számú autós, még több dolgot adva a mostanság amúgy is baromira túlterhelt mentőszolgálatnak és kórházaknak.

Igazolva ezt a gondolatmenetemet, épp a napokban jelent meg egy cikk arról, hogy a COVID egyik nem várt mellékhatásaként az amúgy sem szabálykövetésről elhíresült magyar autósok felpörgött agresszív kismalac módjára közlekednek... A statisztika azt mutatja, hogy bár jóval kisebb a forgalom, mégis több mint 10 százalékkal megnőtt a közlekedési bűncselekmények száma.

Tehát az éjszaka is fáradhatatlanul dolgozó piros lámpák leginkább önmagunktól védenek minket...

(terka)

A bejegyzés trackback címe:

https://magyartarka.blog.hu/api/trackback/id/tr5116459200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kishapsi 2021.03.12. 18:25:36

Lehet, hogy igazad van #terka.
Első gondolatom nekem is Rózsié volt.
süti beállítások módosítása