Oszd meg és uralkodj!
2020. február 29. írta: MagyarTarka

Oszd meg és uralkodj!

A Római Birodalom politikai módszerét kifejező elv örök érvényű és napjainkban is virul. Ha megnézitek, például a gazdaság remekül profitál előbb abból, ha összeállnak a hímek és a nőstények, létrehoznak egy családot, megcsinálnak egy-két-három gyereket. Ehhez szépen bevásárolnak egy rakás (amúgy javarészt tökfelesleges) holmit, felvesznek egy rakás kölcsönt, amitől hirtelen jó alattvalók lesznek, mert kell a fizu a törlesztéshez, tehát kussolok... Majd mikor minden megvan, és élhetnének boldogan életük végéig, jóval kevesebb befektetéssel, költekezéssel, akkor jön az ősrobbanás. Valamely fél a média által hirdetett önmegvalósítás jegyében megőrül - felőlem nevezhetjük middle-age-crisis jelenségnek, felborít mindent, a család atomjaira esik. És mi jön a bíróságokon zajló nemtelen csatározások után? Újraépítkezés - kétfelé.

Az elvált felek új ingatlanba kényszerülnek, mindenhova kell új mosogatógép, elektromos zoknigombócoló. A kettévált felek erejükön felül kényeztetik a közös ivadékot, amikor épp ők a hétvégi szülők = költenek mint állat, fényvisszaverős tornacipő MisterX aláírásával, nehogymár a szegény pára lemaradjon bármiről, csak mert a szülei elválnak. Majd aztán ahhoz, hogy mindezt előteremtse az egyén, dolgozik mint egy barom, ettől imádják a munkáltatók a szingli munkavállalókat, nincs más dolguk, mint önigazolás gyanánt látástól-mikulásig melózzanak, meg persze kell a pénz is, mert az egykeresős háztartás nem éppen költséghatékony formula. 

qcrtku5ds.jpg

Talán meredek a gondolat, de nekem egyre inkább úgy tűnik, a gazdaságnak és a politikának kifejezetten érdeke fűződik ahhoz, hogy a családokat szétugrasszák. Eleink csak simán "félrekacsintottak" ha megunták életük párját. A fölös energiáikat levezették a falunapon a szénaboglyában, aztán ment mindenki szépen haza megenni a paprikáskrumplit. Pontosan tudták, hogy a válás nem jó bolt, megosztani a földet kész katasztrófa... Ezért holtomiglan-holtodiglan kitartottak egymás mellett. Ma már lebomlottak a gátak, mindenhonnan azt súgják-ordítják, hogy TE VAGY A LEGFONTOSABB, valósítsd meg önmagad, lépj ki, ha nem érzed jól magad egy kapcsolatban, előtted az élet, ötvenévesen jön el a te időd... hahahahaha... Mindenki, még a legpszichopatább is sérül, sőt belehal kicsit ezekbe a személyes forradalmakba. De megy és csinálja, mint a mérgezett egér. És vásárol mint egy hülye, veszi a külön elektromos fogkefét, mert attól boldogabbnak gondolja magát, mert hiszen a reklámok is azt sugallják, hogy az új autótól, új orrszőrnyírótól már kurvára boldog leszel ám!

Vedd magad boldogra! Edd magad boldogra! Költsd magad boldogra! Dolgozd magad boldogra!

EZ JOBBAN HOZ A KONYHÁRA MINT A TERVEZETT AVULÁSSAL GYÁRTOTT SZAR TERMÉKEK! 

És ha még mindig unatkozna az emberiség, akinek piszokul jó dolga van ám ahhoz képest, mint mikor a kardfogú tigris elől kellett levadászni a mamutot, nos, akkor pafffff, odavágnak a pofájába egy víruspánikot... Hahahaha! Nézzük, a sok idióta erre mit lép?! Elképzelem, ahogy valahol valakik egy bazinagy 8K plazmatévé előtt terpeszkedve, viszkit vedelve és szivarozva nézik ezt a "trash reality showt" amit a laptopok és mobilok meghekkelt kamerája közvetít, és tele szájjal röhögnek rajtunk. Mint mi, a "pórnép" az énekelni nem tudó szerencsétleneken az ypszilonfaktor kieső sóján...

Mert igaz ugyan, hogy egy sima náthába és szövődményeibe százezrek halnak bele évszázadok óta, de milyen jó játék megbolondítani a világot egy pánikkal, nem? Milyen remekül lehet megosztani és uralkodni a gondolkodásról leszoktatott tömeg beszaratásával! Katonai lezárások, kifosztott boltok, tönkremenő gazdaságok... Mi a fene történik IGAZÁBÓL? Oszd meg és uralkodj! Maradjanak el a tömegrendezvények! Ez az! Legalább nem pofáznak össze-vissza!  Maradjon mindenki otthon a négy fal között! Előtte vásároljon be jól, persze... Mindenki csak online csatornákon kommunikáljon, ne pedig személyesen (hiszen mindenki maradjon otthon...) és az online kommunikációt meg jól lehet figyelni, nehogy felelőtlen pánikkeltés történjen! Asztakurva.... Nem is álszent képmutatás ám, igaz? 

Remélem, te is vettél vagy 20 csomag fertőtlenítőkendőt, flóraszeptet, babkonzervet, mirelit kenyeret. Amit aztán kidobhatsz a fenébe, mert száz év alatt se használod el.

Persze, ez az egész csak lázas összeesküvéselmélet. Biztos a vírustól.

(terka)

8pzdyttqm.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyartarka.blog.hu/api/trackback/id/tr715497352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása