Vigyázz!  A nagymama húsa rágós!
2019. augusztus 22. írta: MagyarTarka

Vigyázz! A nagymama húsa rágós!

A kemence forró, a sütőlapátra ülni életveszélyes!

A béka csókja nyálas és nem garantáljuk, hogy pont szőke lesz a herceg.

Az alma nyomokban mérgező anyagokat tartalmazhat!

A cipő nem megfelelő méretű lábra húzása lábdagadást okozhat!

wolf-2920469_1920.jpg

Meséljek még?

Vicces figyelmeztető feliratokkal tele lehetne pakolni mindent, így a meséket is.

Manapság a felelősséghárítás korát éljük. Bárki felelős, csak nem én!  Ha valami bajom esik, megkeresem, kire háríthatok és beperelem. Ennyike.

Az egyik vadasparkban a kis totyogós gyerek kezét megharapta a szamár. Gyerekbőgés, persze. Szülői ordítozás, persze. Pedig táblák hirdetik körbe-körbe, hogy az állat haraphat. Ja, a kisgyerek nem tud olvasni... És nem tudja, hogy az iácsacsi néha morcos és harap. De hol volt a szülő? És ha nem a szamár kapja el a babát, hanem egy pedofil utána mit szólnak?

A rakpartról mostanában potyognak befelé a turisták a Dunába. Felnőtt ivarérett emberek, akik tudhatnák, hogy a magasból le lehet esni, főleg, ha megszédül az emberfia a melegtől és/vagy a legénybúcsú másnapjától. Mégis potyognak... Rakjuk körbe embermagas korláttal a Dunát! De arra meg írjuk rá, vigyázz, mert ha átmászol, leesel... vagy irassunk alá felelősségnyilatkozatot mindenkivel, aki a partra megy. Vagy egyáltalán, mindenkivel, aki kikel az ágyból.

Mindenki aki felkel, írjon alá nyilatkozatot, hogy tudja: az élet életveszélyes lehet!

Vagy ismerős a céges kör email, amin sok/több címzett van, és egy általános "Tisztelt Címzettek" megszólítás? Amiből jön vagy tíz-húsz egyetlen nap alatt, a saját értelmesek mellé. És aminek egyetlen értelme, hogy a küldője tud mire hivatkozni: "Te is megkaptad, láthattad!" Multiknál és közszolgáknál bevett hárítóművelet. Amiért több felelős van, azért nincs felelős, mégis bárki számon kérhető, aki éppen nem vett fel sapkát...

A felelősséghárítás, a felelősség lesöprése remek vívmánya a civilizációnak. Régen ha megevett a farkas, te voltál a felelős. Mert vagy nem figyeltél eléggé, vagy nem voltál elég erős legyőzni. Kész. Ma pedig a vadásztársaság, a zöldek, a helyi önkormányzat, amiért nem írták ki hogy farkas van az erdőben, hogy a farkas harap, hogy egyáltalán: létezik a farkas...

Ne nyalogasd a konnektort, mert ráz! Basszus, ez sincs kiírva sehol!

Jól néztünk volna ki, ha a gyűjtögető korszakban, amikor megevett valaki egy mérges növényt, azt keresték volna, ki a felelős? Hát ő: miért ette meg, ha nem tudta, mi az? Ma viszont mi lenne? Miért nem volt kiírva az erdei útra, hogy vigyázz, mérgező növényt lehet találni az erdőben.

A felelősség értelmezését itt találjátok elég széleskörűen.

A felelősség feltételezi a tudást, tudatosságot és a gondolkodást. Hohohohóóóóóó! Itt lesz a titok nyitja? Nem szeret gondolkodni a mai ember? Vagy a Homo sapiens-nél a tespedt városi életmód, a túlzott kényelem idáig fajult, hogy már az agyát sem akarja használni? Tényleg, mennyivel egyszerűbb lezserül röpködni a világban mint egy fingagyú pillangó, és ha gáz van, másra mutogatni, igaz? 

Mennyivel egyszerűbb cégeket beperelni, mint azt mondani, bocs, hülye voltam.

Vagy az online térben folytatott virtuális létezés leszoktat az elemi túlélő ösztönök használatáról is? Game over! Semmi baj, új játékot kezdek! Elrontottam a retust? Visszalépés, máris újra van lába a modellnek... Összevesztem a facebook barátommal? Nem baj, nyitok egy új profilt magamnak, kirakok négy nyálcsorgatós fotót és máris lesznek új barátaim! Felelősség? Ugyanmár... Nem is én voltam, hanem a fake accountom... Elütöttem száguldás közben a gyalogosokat a járdán? Reboot... Ja, hogy ez most nem a játékban volt, hanem a valóságban... Oooops... majd az ügyvéd kimos a szarból, max bevállalom hogy drogot szívtam előtte, és nem voltam beszámítható, hátha kisebb büntetéssel megúszom. Az emberiség tényleg megérett a pusztulásra.

uszogumi_2.JPG

Egy úszógumi hátoldalára lassan a "Háború és béke" van rányomtatva, nehogy valaki beperelje őket, ha a tó közepén pukk - elszáll a játékeszköz és megfullad valaki. Merthogy ez nem tekinthető hivatalos mentőeszköznek - ez ránézésre is látszik, de azért jobb, ha rá van írva. Jogilag. Mert ha az úszni nem tudó ezzel úszik be a tó közepére és kipukkad, akkor úgyis megfullad. De a cég nem perelhető.

Hárítás és viszonthárítás.

Különböző figyelmeztető feliratok mindenütt.

Miközben csak egy mondatot kéne kiírni mindenhova: GONDOLKODJ EMBER!

(terka)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyartarka.blog.hu/api/trackback/id/tr8915019798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása