Vigyázat! Zsebtolvaj a színházban!
2017. november 05. írta: MagyarTarka

Vigyázat! Zsebtolvaj a színházban!

Nyílt levél egy kultúrabarát telefontolvajhoz.

Azt hittem, egy színházban csak kultúraszerető emberek és idősödő szexőrültek sónyalók sócsinálók fordulnak elő. De nem: újabban már a zsebtolvajok is főszerephez jutnak...

Tegnap este Fokhagymás Rózsival áldoztunk a kultúrának, egy modern darabot néztünk meg a Belvárosi Színházban. Ízlés dolga, nekem nagyon tetszett, a címe: Bocs, félrement. Szellemiségében hasonlatos a Teljesen idegenek c. olasz filmhez, nagyon mai, nagyon aktuális és kifejezetten humoros.

route-66-1897500_1920.jpgA jegy eleve jópár ezres volt, de a legnagyobb veszteség, hogy vélhetőleg a ruhatári sorban állásnál kilopták Rózsi telefonját a táskájából. Ugye, mindenkinek megvan, amikor pl. az egyes villamoson bemondja a villamosvezető, hogy tessenek óvatosnak lenni, mert zsebtolvajok garázdálkodnak... És legyünk őszinték: ilyenkor a legtöbbünk roma származású embereket kutat a tekintetével. De itt az élő példa: tegnap este nem láttunk egyetlen ilyen formátumú embert sem. Sőt. Mivel a sokezres jegy eleve megszűri némileg a nézőközönséget, kifejezetten jól öltözött, jól szituáltnak látszó alakok tömörödtek a ruhatári sorokban. Ennyit az ostoba előítéletekről. Zárójel bezárva.

Üzenet a telefontolvajnak:

Kettő napja van, hogy letegye a telefont a Belvárosi Színház portáján vagy közönségszervezésén egy borítékban. Írja rá a borítékra: Fokhagymás Rózsinak.

Ha ez nem történik meg, megtesszük a rendőrségi feljelentést, aminek következtében a színházban levő biztonsági kamerák képe alapján esetleg megtalálják azt a személyt, aki Rózsi körül sündörgött a ruhatárnál... Most még eldöntheti, hogy belemegy-e a mindenkinek fájdalmas és időigényes rendőrségi huzavonába, vagy visszaadja a készüléket és a benne levő kártyát is.

Ráadásul, Fokhagymás Rózsi barátai jól tudják, hogy őnagysága remek boszorka. Átka minden eddigi esetben megfogant. Most a telefontolvajt illette élete végéig ható átokkal... Nézz körbe minden pillanatban, mert már nyomodban van a baj! Gondold meg, tényleg megér ennyit egy használt telefon?

Ti pedig vigyázzatok, már sehol sem lehetünk biztonságban!

(terka)

#UPDATE:

Meglett a készülék, megtalálták! Köszönet a színház műszaki vezetőjének, aki nagyon jó arc!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyartarka.blog.hu/api/trackback/id/tr9913185700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása