Kiköpött közérdek
2016. április 22. írta: MagyarTarka

Kiköpött közérdek

Az érdeked a járdán hever, haver

okmanyiroda_1.JPGMa délután voltam olyan szerencsés és bejutottam a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának (KEKKH) Visegrádi utcai irodájába. Leánykori nevén Okmányiroda.

Lejáró okmányom cseréjét idejében (= 1 hónappal a lejárat előtt) kezdtem (volna) intézni. Interneten a lakóhelyemhez, majd a munkahelyemhez közeli hasonló képződményekben csak május közepére tudtam (volna) időpontot foglalni – március végén… Kicsit betojtam, hogyan leszek ismét legálisan (együtt)működő eleme a nemzet rendszerének, ha nem férek bele a hivatali rendbe. Végül a Visegrádi utca megmentette az életemet. Eddig a jó hír.

Amit döbbentem láttam, hogy a jó sok adóforintból megteremtett látványos infrastruktúra mennyire nincs kihasználva. A rendelkezésre álló 35 (!) munkaállomásból 5, azaz öt üzemelt. A többiben ügyintézőnek se híre, se hamva.  (Mondjuk, az ügyintéző hamvával amúgy se lennénk kisegítve…) Az ötből egy hölgy fotózott az igazolványokhoz, négyen pedig ügyintéztek. Le a kalappal, kedvesek voltak, segítőkészek, és még gyorsak is. A probléma csak annyi, hogy az ajtóban álló biztonsági őrök száma mindössze eggyel volt kevesebb a benti ügyintézők számánál... (segítek: 4 őr, 5 ügyintéző)

Nem értem, hogy hol vannak a közszolgák, amikor a közt kellene szolgálni? 35 munkaállomást építettek ki számítógépestül, monitorostul, nyomtatóstul, székek, asztalok… Pénz, paripa, fegyver tehát rendben, de vajon hol vannak a lovasok? Miért annak az 5 szerencsétlennek kellett leküzdeni az összes várakozót? Így viszont már érthető, miért kellett úgy vadászni egy időpontot Budapest-szerte, hogy elkészülhessen a papírom. Az egyik ismerősöm éppen ma mesélte, hogy lakcímmódosítást szeretne elintézni, és ehhez a mai napon (április 22.) június 10-re (!) kapott csak szabad időpontot! Tényleg elképesztő.

A közszolgálati élményeim azonban még nem értek véget. Elhagyva a Láthatatlan Ügyintézők Irodáját, a Dráva utcára kanyarodtam ki, ahol a sarkon lézerzöld mellényben ácsorgó közszolga urakra lettem figyelmes. Köztereseknek tűntek. Álltak a sarkon, néhány méternyire a járdán parkoló gépkocsitól. És bőszen köpködtek szerteszét. Lehet, hogy a szotyi az uzsonnájuk volt – váljék egészségükre. Azonban nekik az lenne a munkájuk, hogy felügyeljék a rendet. Ezzel szemben jócskán teleköpték szotyihéjjal a járdát. Ezzel is szembetűnően szolgálva a közt. Meg a közérdeket.

A szimbólum tökéletes: a közérdek a járdán leköpve hever.

Kösz.

szotyis.jpg

(terka)

A bejegyzés trackback címe:

https://magyartarka.blog.hu/api/trackback/id/tr848655948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tükörfúró 2016.04.23. 19:52:12

A köpködősök azok parkolóőrök. Mikuláscsomag kiosztók másnéven.

Félhajléktalan "egybitesek", akik sokszor a közmunkásbért nem kapják meg, amiért egésznap talpalnak, és a valamivel (3ft-al) többet kereső közülük válogatott "ellenőrök" ellenőrzik őket.

Egyébként maszek kft-k meglehetősen "szürke" alkmalmazottjai, sok helyen ezek a politikusközeli rendvédő kft-k sok ponton "összemosódnak" a helyi közterületfelügyelettel is, az igaz.

A közteres az viszont már más, nem egy egybites cédulatöltögető, hanem hatósági sezmély.
Ma ugy is néz ki, mitn egy rendőr, gumibot, bilics, kissapka, vasaltnadrág, sárga-narancs-kék(!) mellény, jelvény, sorszámal, címerrel, felvarrók, minden.
De egyébkétn neked mindegy, csak lőfegyvere és ennél fogva lőfegyverhasználati joga nincsen, egyébkétn pont ugyanazt "tudja" mint a rendőr, igazoltat, bilicsel, előállit, visszatart, átvizsgál, testi kényszert és készerítő eszközt is alkalmazhat.

Okmányiroda:
A nagy költség nyilvbán nem az ellopott, haveroknak átjátszott EU pénzből épült minnél csilivilibb és nagyobb többmunkahelyes iroda,(amiből 100milliókat loptak, per darab) hanem azután az üzemeltetés, a nyomorult melósok bére, közterhei.

Akik egyébként szintén a semmit, hidegvízre valót sem kapják, és teljes a felelősségük, 3mp alatt bűncselekménnyel vannak megvádolva, ha bármit elír egy hatósági okmányban pl.

Egyfelől tehát lasszóval fogják az embereket, másfelől meg minden törvényes lehetőség megvan a hiányzásra, és elképesztő cirkusz egy embert felmenteni és másikat kinevezni, ez nem jóskapista kft, hogy marika aláiratja a munkaszerződést és kész.
süti beállítások módosítása