Ödönke falfirkája vagy Morzsi rágcsálása?
2017. június 05. írta: MagyarTarka

Ödönke falfirkája vagy Morzsi rágcsálása?

Átlagfizetésből nyaralni eleve nem egyszerű matek. Miközben összespúrkodod egy-két hét árát a magyar tengernél, még az iskolai takarékbélyegek keserű hátoldalának felnyalogatása is édes emlékként dereng fel előtted. Hiába no, a jól megérdemelt pihenés - mint oly sok (szinte minden) más is - arányaiban borzasztó teher a havi fizetésből élő panelprolinak.

Ha pedig olyan lúzer vagy, hogy kutyával együtt akarsz utazni, kösd föl a gatyát rendesen. Bármely szálláskereső oldalon szűrőként hozzáadva a "KISÁLLAT BEVIHETŐ" ikszet, rögvest a töredékére csökken a szóba jöhető szállások száma. Az ár pedig, amit egy kistestű kutya szállásáért kérnek, a pofátlan kategóriát kezdi megütni. Van hely, ahol akár 5-6 ezer Ft is lehet egy éjszaka a négylábúnak. Osztás-szorzás, fizessünk-e inkább kutyaszittert vagy kutyapanziót? Azonban, ha egy süket-vak kutyával élsz együtt, tudod jól, ez nem alternatíva... Orrot a levegőbe: szimat a toleráns magánszállások után. Nekem mázlim volt, 3 éve találtam egy Balatonhoz közeli faluban egy kedves családot, akik a 7 macskájuk ellenére örömmel befogadtak minket és azóta is minden évben náluk nyaralok.

girl-1561943_1920.jpgA másik örök probléma: a kutyafürdetés. Ma beúszott a strandra egy nagyon helyes keverék kutya a gazdijával együtt. Behúztam fülem-farkam, és vártam a nem-kutyások halálhörgését... A Balatonban ugyanis tilos kutyát fürdetni, pláne emberstrandon. Csak vitorlásról beúsztatva a tó közepén szabad - ez mennyire jellemző társadalmi tükörkép, ugye? Zárójel bezárva. Pedig a kutya nem ürít a vízbe, ellentétben a sok intelligens kétlábúval... Mint ahogy ma is, a kutyásoktól nem messze egy több gyermekes büszke magyar család gátlástalanul pisiltette a fűbe a család apraját. "Nézd, milyen ügyes már Ödönke, nem pisil a bugyiba!" Apuka olyan diadalmasan nézett körbe, mintha épp nem oda hugyoztatta volna a cuki kis déenesmintáját, ahova mások leterítik a törülközőjüket.

Az élmény hatására elkezdtem töprengeni, vajon a nyaralóhelyek többsége miért tart úgy a kutyás vendégektől, mint ördög a tömjénfüsttől? Ezzel szemben miért fogadják boldogan a kisgyerekes családokat? Ha Ödönke bepisil álmában a kárpitba, az mennyiben más, mintha Morzsi teszi ezt a szőnyegre? A gyerekpisi bukéja finomabb? A mai családok "ne szólj rá semmiért a gyerekre, mert megsérül a lelke" nevelési módszerét látva, azt gondolom, a károkozás lehetősége sokkalta nagyobb egy kisgyermeknél, mint egy jól szocializált kutya esetében. Leöntött kanapé, összecsokizott szőnyeg, unalom-szülte falfirka, kidobott ablaküveg, asztalterítővel együtt lerántott étkészlet, összepisilt-összehányt ágynemű... Ez mind-mind életszerű velejárója egy kisgyereknek.

Egy hűs csobbanást követően már higgadtabban pakoltam az érveket egyik és másik oldalra. Arra jutottam, hogy semmiképpen sem kutyás versus kisgyerekes alapon kellene különbséget tenni vendég és vendég között. Aki bunkó, az kutya nélkül vagy kutyával is bunkó. Aki nemtörődöm módon bánik a bérelt szoba felszerelésével, mert nem az övé - az kutya nélkül vagy kutyával is pont úgy fogja tönkretenni a lakosztályt, mint gyerekkel vagy gyerek nélkül tenné. A probléma inkább az, hogy a magyar szállásadók többsége egyelőre odáig nőtt fel a feladathoz, hogy baromi jó pénzt le lehet húzni a kutyával érkezőkről. Szemben azzal, hogy a gyerekek ágyáért nem is kell fizetni a legtöbb helyen. A szolgáltatások viszont, amelyeknek együtt kellene járniuk a kutya bevitelért elkért nem kicsi pénzösszeggel, egyelőre a béka feneke alatt vannak.

Na, és akkor mi a helyzet, ha valaki a kétlábú és négylábú pöttömöt is magával óhajtja vinni a nyaralásra?

Ez a mission impossible: Magyarországon a kutyabarát és gyermekbarát szállások között nagyjából a nulla felé konvergál az átfedés a keresőkben. Az én fiam együtt nőtt fel egy kutyával és ép, egészséges ember vált belőle. A mesterséges kasztosítás egyvalamire biztosan jó: hisztit generálni és jó sok pénzt termelni. 

(terka)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyartarka.blog.hu/api/trackback/id/tr2712565655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pierr Kardán 2017.06.06. 10:23:22

Ha Morzsi odajön hozzám és arra utaló jeleket látok, hogy meg akar nyalogatni, és nekem ez nem tetszik, akkor nyugodtan elhajtom.

Ha viszont Ödönke jön hozzám, akkor nemhogy hajthatom el, hanem még örömködnöm is kell, de édes ez az indzsibindzsiri kisgyerek :-((

Szelid sunmalac 2017.06.06. 10:45:57

En mar csak olyan vagyok, akinek kutyaja is, gyereke is, epp ezet: a masok kutyajatol tartok, amig nem ismerem a gazdat, a masok gyereket leszarom/ruhellem, amig nem a okot arra, hogy szeressem. Ennyi. Rohadtul nem erdekelnek a tarsadalmi elvarasok. Nem fogok orulni mas gyerekenek,csak mert az "elvart". Sot, ha kihal valami idegennek a teljes csaladfaja es genetikai keszelte, afolott Sem fogok konnyeket hullatni. A kutyakat mar inkabb szeretem, de meghagyom masnak a sajat kutyajat.

erol 2017.06.06. 11:12:24

Nekem nyaralás közben nem szokott problémám lenni sem kutyásokkal sem gyerekekkel (sőt a gyerekeknek inkább örülök, mert a fiam szeret barátkozni velük). Hétköznapokon viszont megőrülök a mindent elborító sz@rtól és h*gytól, egyszerűen nem értem miért kell ezt így?

hillman. 2017.06.06. 11:16:07

"Egyik sem zavar, ha kulturáltan viselkedik"
Csakhogy ez a kulturáltan nagyon sok mindent jelenthet.
PL: idös kedves vidéki szomszédaim imádják az állatokat és van is nekik egy csomo. Azt viszont, hogy egy állat bemenjen a házba azt elképzelni sem tudják, mondván nem ott a helye.
Mig a városi kutyás még az ágyba is beviszi.
A gyerektartást is sokan sokféleképpen fogják fel. Megboldogult mátrai nagyanyámnál, ha az asztalnál bármelyik gyerek megszolalt akkor az asztal adta a másikat: -mert magyar ember evés közben nem beszél.
Más család meg élvezettel nézi ahogy az étteremben visitva rohangálnak a kölykeik.

Ki s mi szerint kell érteni a kulturált viselkedést.

Minden étterembe ki kellene irni ahova gyerekkel vagy kutyával be lehet menni és hogy milyen feltételek betartása mellett. Elkerülném öket.

Szelid sunmalac 2017.06.06. 11:18:48

@erol: Nekem viszont pont nyaralas kozben van rohadt nagy problemam veluk. A Magyar ember -es kulonosen a gyerekes - marpedig olya, hogy ha o nyaral, akkor mindeki mas le van szarva. Csak az o porontyana legyen jo, az elni es elni hagyni elv mar reg nem ismert.

wkker 2017.06.06. 11:21:19

Most a cél a közös ellenség keresése? Más szóval: Van egy tolvaj, akit azzal akarunk elfogadtatni, hogy vannak rablók is?

Hagyjuk már. Szerintem sokkal több embernek van kutyája, mint ahánynak lennie kéne. Pont úgy elmaradozik a nevelés, ahogy a gyerekeknél is.

Csak míg a gyerek, ha örömködni nem is kell, de azért elfogadni igen (ez nem jelenti azt, hogy nem lehet rászólni, ha összeken fagyival). Ellenben a kutyával. Mert a kutya nem ember, hanem egy állat, egy hobbi, amit senki nem kényszeríthet másra, főleg nem a kellemetlen részét( megindul a gyereked felé nagy vehemenciával, oda piszkít valahova, hangos stb).
Érdekes módon nem elterjedt dolog az sem, hogy az ember a ritka pókját viszi magával a strandra. Akkor se, ha az a tenyérméretű valami szelíd és nem bánt senkit. Vajon egy kutyánál ez miért természetes?
Semmi gond a kutyásokkal és a kuytákkal még annyira sem, csak nem szabadna másokra erőltetni. És ne kelljen nekem egy idegen ember szakértelmében és egy idegen állatban megbíznom. Emberek közt póráz, strand meg elkülönítve, ha van olyan. Ha nics, akkro nincs. Szélessáv sincs mindenhol, engem meg ez zavar, ezzel együtt kell élni.

A szállásadók nem szemetek általában, csak magukat védik. Rokonaim pár hónapja voltak termálfürdőhöz közeli szállodában egy patkányméretű kutyával. Normál esetben nem ugatós.
A második nap két szomszédjuk is bekopogott hozzájuk, hogy a kutya egész nap elviselhetetlenül ugatott a pihenésük alatt. Ciki, hát elnézést, de mit lehet tenni?
Na most nyilván panaszt fognak tenni a szállodában és a tulajdonosoknak lesz ciki, hogy lepontozzák őket, valahol jogosan.
Apartmannál sokszor a fiatalok miatt is fel szokták jelenteni a tulajokat, hogy hangosan buliznak (sokan ki is írják, hogy bulizásra nem adják ki) és bizony a hangosan ugató kutyák miatt is.

A kutyásoknak hozzá kéne szokniuk a gondolathoz, hogy a kutya nem ember és nem tehet meg amit csak akar. Minden állatartó SAJÁT felelőssége, hogy az az állat boldog legyen és másnak ezzel nem okozhat kényelmetlenséget, csak magának.

erol 2017.06.06. 11:25:18

" Megboldogult mátrai nagyanyámnál, ha az asztalnál bármelyik gyerek megszolalt akkor az asztal adta a másikat: -mert magyar ember evés közben nem beszél. "
Kedves emberek lehettek. És felnőtteknek meg lehetett szólalni? Vagy őket is leverték?

erol 2017.06.06. 11:33:28

Egyébként egy kicsit beteges ez gyerek - kutya összehasonlítás.

Tke 2017.06.06. 11:46:11

Előbb írom a kellemetlen szempontot.
Luxusautót, nyaralót, kutyát akkor veszek, ha van lehetőségem a fenntartására. Nyilván a panelproli tágabb fogalom, de panelba kutya nem való, társasházba pedig csak kisebb mozgásigényűek. Hamár homár, akkor panelproli is mérlegelhetné a kutya igényeit, mielőtt hazaviszi.
Ha vékony a kassza, akkor miért Balaton? Bőven akad vizes nyaralóhely a Balcsin kívül is, barátibb árakon. Panelproli saját dolgait gondolja át alaposabban.

A gyerek nagyon nem egyenlő a kutyával. Kutya lakásba nem való, a tisztességes bánásmódot meg a szeretetet természetesen nagyon is megérdemli, de nyaralásra nekem eszembe sem jutna elvinni. A szomszédokkal vagyunk olyan viszonyban, hogy ilyesmi feladatokban meg még ilyenebbekben is szívesen segítünk egymásnak.

Írom a barátságosabb szempontot.
A hiányzó vagy nagyon drága kutyás szállásoknak köszönhetően jut vendég és némi pénz "egy Balatonhoz közeli faluba". És a tisztelt poszter tovább adja a címet a kutyás sorstársaknak, akik örömmel veszik igénybe a parttól távolabb lévő falu szolgáltatásait. Jól van ez így.

Alapvetően igaza van a poszternek abban, hogy "Aki bunkó, az kutya nélkül vagy kutyával is bunkó." Mélyen gyerekpárti vagyok, de amikor Ödönkét a parton hugyoztatja a boldog apuka, akkor apuka orcáját beleforgatnám Ödönke csokijába, mert az alig leplezett komolyabb műveletekre is bőven van példa.

Vízparton pihenni szeretnék: nyugodtan beszélgetni, sörözgetni, bambulni, lazítani vagy pecázni. Kétféle ember van: aki ezt tiszteletben tartja és aki nem. És ebből szempontból a gyermekes családok lehetnének odafigyelőbbek.

jewel79bp 2017.06.06. 11:49:38

Meg lehet találni a helyeket, ahová lehet menni. Mi pont egy hete voltunk Franciaországban az óceán partján egy tök nyugis szálláson, 200 méterre volt az óceán, kutyabarát part, kevés ember, kevés kutya - és az jó volt. Zsúfolt strandra, 30 fokban tuti nem vinném le a kutyáimat, nem jó nekik a dögmelegben a napon aszalódni, akkor ők inkább behúzódnának az árnyékba. Én mindig kora reggel és este viszem le a kutyákat a partra, Franciaországban csomó strand úgy működik, hogy reggel 7 és este 7 közt nem lehet bemenni kutyával, előtte-utána igen. Azt praktikusnak tartom, jó kompromisszum.

Szelid sunmalac 2017.06.06. 12:13:13

@erol: Jaja...biztosan csak ez lehet az oka...muhhhahahahaaa..hadd rohogjek mar a kepedbe ekkora faszsag hallatan baszki! Legalabb probalkoznal, de ez meg annak is szar! Szedd mar ossze magad!
@wkker: "Csak míg a gyerek, ha örömködni nem is kell, de azért elfogadni igen " Kell??? Aztan miert kell? Mert te azt mondod? Vagy mert valamelyik osanyanak sikerult magabol kitolni? Vagy mert valaki meg tudott dugni valakit? Miert kene? Ez a legnagyobb faszsag. Az en gyerekem Sem kell neked szeretni, mert pont leszarom, hogy szereted-e. Ettol meg nem fogom hagyni, hogy masok nyarlasat elbassza, mert akkor joggal varhatja o is ugyanezt el masoktol. De hadd ne kelljen mar elfogadnom BARMIT is, csak mert GYEREK.

2017.06.06. 12:45:34

A kutyások és kisgyerekesek talán a két legidegesítőbb társadalmi csoport, mindkettő tagjai jellemzően úgy állnak a világhoz, hogy az ő Ödönkéjüket/Fifikéjüket mindenki másnak kötelező a legvégső határokig elviselni, hiszen Ödönkénél/Fifikénél édesebb, aranyosabb, cukorfalatabb lény a világon nem létezik, és Ödönke/Fifike a puszta létezésével kikezdhetetlen előjogokat biztosít anyucinak/gazdikának az élet minden területén, aki pedig ferdén néz rájuk, az maga a patás Antikrisztus. Kevés normális kivétel van.

_B_ 2017.06.06. 12:47:08

Embertömegbe a kutya nem való. Se strandra, se játszótérre, se rendezvényre.
Kiszámaíthatatlanul viselkedik (kivéve talán a képzett vakvezető állatot).
Aki meg hugyoztatja a fűre a gyerekét, arra rá kell szólni. Nem a gyerekre, hanem a szülőre! Én meg szoktam kérdezni, hogy akkor most én ideszarhatok a fa tövébe a pokróc mellé?

erol 2017.06.06. 12:57:26

@Szelid sunmalac: Elnézést kérek, biztos szuper helyeken nyaralsz, csak mindig peched van. Nekem meg mindig mázlim van, hogy nincs ilyen gondom.

FlybyWire 2017.06.06. 13:05:49

@wkker: Első értelmes komment.

FlybyWire 2017.06.06. 13:06:22

@hillman.: öreganyád egy középkori barom volt.

erol 2017.06.06. 13:11:12

@shitgun: Azért van egy apró különbség. A kisgyerekekből általában adófizető felnőtt lesz, ő tagja az ún. társadalomnak. A kutya max a gazdájának okoz örömöt, társadalmi haszna kb. 0.

Szelid sunmalac 2017.06.06. 13:17:47

@erol: Nem nem..ne terelj. Tehat szerinted a poztban leirt es a statisztika illetve tobb kommentelo altal tapasztalt problema nem letezik, kizarolag ha valaki allandoan valami Isteni gonviseles folytan PONT olyan helyen nyaral, ahol ez elofordul, de TE meg eleteben nem talalkoztal vele. Majd mindezt meg megprobalod szarkasztikus kontextusba is helyezni es azzal vagnal vissza. Mar ne is haragudj, de a jelenseg ignoralasa, vagy az arra valo kiserlet egyszeruen szanalmas. Mondom, probalkozz meg!

Tompahawk · https://rohadtkunyho.blog.hu 2017.06.06. 13:19:00

A strand jellemzően olyan hely ahol rengeteg ember gyűlik össze és egész nap a hűtőtáskáikat pakolják. Aki jobb híjján erre van kárhoztatva, ki kell egyeznie a vonyítva rohángáló cukorsokkos kópékkal, csakúgy mint a sorral a büfénél. Nem azt mondon, hogy a fa tövébe pisikéző Önönke aranyos, de a strand neki lett kitalálva. Vannak csajok, sör, még töményet is kapni, de a strand elsősorban a gyerekeké. Ha csendre és nyugalomra vágyunk, nem az Aranypart a legjobb uticél. A kutya meg, nekem is van egy, menjen oda, ahol szívesen látják. Én már két éve nem járok strandokra, mert egyáltalán nem szép, nem tölt fel amit ott látok, bár a főtt kukorica és a hekk sokszor hiányzik.

Szelid sunmalac 2017.06.06. 13:19:31

@erol: Mar ne is haragudj (tenyleg nem peceztelek ki, mindossze irgalmatlan baromsagokat hordasz ossze), de megis mivel mered, hogy melyik alkoholista panelproli porontya mennyi tarsadalmi hasznot hajt? Magyarorszagon a felso tizezer sem hoz hasznot, maximum kart okoz, akkor majd pont te allapitod meg, hogy egy neveletlen retardalt sivito, masokra fittyat hanyo, elkenyzetetett inkubatorszokeveny hasznos-e...

Szelid sunmalac 2017.06.06. 13:20:47

@Tompahawk: "de a strand neki lett kitalálva" - magyarazd mar meg legyszives. Elarulok egy titkot: hagyomanyosan a gyerekek nem is mehettek strandra.

FlybyWire 2017.06.06. 13:21:49

@Szelid sunmalac: "Elarulok egy titkot: hagyomanyosan a gyerekek nem is mehettek strandra"

A rohadt nők meg dolgoznak, most mondd.
Mátrai vagy netán?

FlybyWire 2017.06.06. 13:24:34

@Tompahawk: van ilyen strand, meg olyan strand.
Wellnessnél mi felváltva megyünk gyerekbarát helyre (hárman), majd nem annyira gyerekbarát helyre (ketten).
Okosan kell választani, ennyi :)
Ha kutyánk lenne, kutyás helyre mennénk, gondolom.

A hülye leginkább az, aki azt hiszi, minden helynek őhozzá kellene alkalmazkodnia.

Szelid sunmalac 2017.06.06. 13:24:39

@FlybyWire: Nem a mai allapotokrol beszelek, de zavar ha valaki idehany ervekent egy fals elmeletet, mielott barmit is utanajart volna, vagy tisztaban lenne a tenyekkel. Teny: tortenetileg a strand NEM gyerekeknek lett kitalalva. Ennyi.

FlybyWire 2017.06.06. 13:29:19

@Szelid sunmalac: És ki a veretes lófasz beszél arról, hogy mi volt régen?
Ma a családok együtt szeretnek nyaralni, a legtöbb szabadtéri strand így van kialakítva.
Ha idemész, erre számíts. Ha nem tetszik, ezer másik lehetőség van.

Egy kuponnal 30 ezres hétvégi welness hatszor nagyobb élmény egy zajos, napszúrásos, nosztalgia által túlértékelt Balatonnál.
Ezer lehetőség van, csak ki kell nyitnia az embernek a szemét.

A kicsiknek is van, bőven. Nekik a homokos vízpart ettől még elsődleges.

pPanni 2017.06.06. 13:30:46

Kedves poszter!
Már van a Balatonon is kutyáknak engedélyezett (enyhébb változat: kutyáknak nem tiltott) strand, itt van info: kutyabarat.hu/strandok

Kommentelő: elég széles irodalma van annak, hogy háziállat tartása hogyan hat az emberekre, így társadalmi haszna is van (vö: kutyasétáltató fitt német nagyik vs. otthon punnyadó vérnyomás/cukor/koleszterincsökkentőn élő magyar nagyik). Egy kis nyelvtudással irodalom itt: scholar.google.hu/scholar?q=pets+effect+on+mental+health&btnG=&hl=hu&as_sdt=0%2C5

Nyilván aki eleve pszicho-, szociopata és egyéb mentális nehézségekkel küzd, azzal a kutya sem fog csodát tenni, de attól még lehet, hogy fizikailag egészségesebb lesz.

Nekem kutyám is van, gyerekem is van, tudunk menni nyaralni is (van persze, amikor fel kell emelni a telefont, mert explicite nincs fenn a honlapon/fb-oldalon, hogy kutyát fogadnak-e). Igaz, négycsillagosba nem akarunk kutyát vinni, mert pihenni azért szeretnénk mi is, és az nem pihenés, hogy gyereket meg kutyát felügyelek folyton. Elég a gyerek is olyankor. :)
Még a rosszcsont gyerekek se zavarnak annyira, inkább a hozzátartozó felnőttek viselkedése irritál. Mert hogyhogy nem, ha megkéred/rászólsz a(z idegen) gyerekre, hogy mit ne csináljon, onnantól azért oda tud figyelni rá.

Szelid sunmalac 2017.06.06. 13:35:01

@FlybyWire: Na ide figyelj kicsirigo! Amig ne mtanulod meg az erto olvasast, addig ne sipitozz es foleg ne pofazz bele!
1. Tompahawk irta: "de a strand neki lett kitalálva"
2. NEKI valaszoltam: "hagyomanyosan a gyerekek nem is mehettek strandra"
3. Jossz te faszkalap, aztan beleugatsz, majd kepes vagy megkerdezni, hogy "És ki a veretes lófasz beszél arról, hogy mi volt régen?" - Most ragjam a szadba, hogy Tompahawk, meg en, BASZOD? Menj szepen vissza az iskolapadb, mert funkcionalis analfabetakent kurva nehez boldogulni!

Tompahawk · https://rohadtkunyho.blog.hu 2017.06.06. 13:35:33

@Szelid sunmalac: Van ott az az elefántos rugós baszás amibe én nem férek bele. A hintára is max 80 kiló fér fel. Asszem a tervezők kistermetű emberekben gondolkodtak. A homokozó mellől meg hiányzott a cement és a keverő. Volt olyan medence, ami 30 cm mély volt, teljesen összekarcoltam magam fordulóknál, a feleségem szerint csak vízhatlan pelenkával lehetett volna bemenni. Volt édes pattogatott kukorica, a vattacukorból négyet meg kellett ennem, hogy jóllakjak vele. Szerintem gyerkkaja lehet. Innen következtettem, hogy a strand vélhetően gyerekesek igényei szerint lett kialakítva. És a fegyverek. Mind rikító műanyag. Egy valamirevaló felnőtt nem indulna harcba világoskék-sárga vizipisztollyal. Ez enyém sötétzöld és rá van kötve egy búvárszivattyú.

Szelid sunmalac 2017.06.06. 13:40:36

@Tompahawk: Ne keverjuk kerem a szezont a fazonnal! A strandon van kialakitott jatszoter (nagoyn helyesen)! De nem az egeszz strand egy jatszoter. A kulonbseg gondolom latszik. Az edes pattogatottkukorica emberisegellenes buncselekmeny, es lathatoan nem tudsz banni rendesen a vizipisztolyokkal, kulonben a tartaly meretere, illetve a pumpara koncentralnal, nem pedig a szinere!

erol 2017.06.06. 13:41:37

@Szelid sunmalac: Neked gyerekfóbiád van? Tulajdonképpen mi a gond a gyerekekkel? Megdobáltak cukorkákkal? Egyébként van gyereked?
Oké, se a gyerekeknek, sem a felnőtteknek (függetlenül attól, hogy alkesz panelproli vagy felső tízezer) semmi haszna. A kutyáknak mi a haszna?

pPanni 2017.06.06. 13:44:39

Úgy érzem, filozofikus magasságokba emelkedünk a senkinek semmi haszna tétellel.
Atomot mindenkire, akinek nincs haszna! :)

Szelid sunmalac 2017.06.06. 13:48:36

@erol: Ki mondta, hogy van haszna? Nincs gyerekfobiam. Viszont nem vagyok beszukultagyu osanya sem, akimindaron mindenkire ra akarja tukmalni, hogy minden szarsagot fogadjon el mindeki faszom porontyatol ,meg aki nyaldzva probalja bizonygatni, mennyire hasznos az osszes. Mert mindez nem igaz. Ha elgondolkodnanak azon, hogy TENYLEG tarsadalomban akarnak elni es nem csak ok, meg a gyerekeik leteznek a vilagon, akkor ez a poszt sem jott volna letre. De te ennek meg az alapjat is tagatad, mondvan te eddig nem talakoztal vele, csak en naralok rossz helyen. Es erre a felvetesre tovabbra sem adtal valaszt, most megprobalod ramfogni, hogy mert en gyerekgyulolo vagyok. Nem, nem vagyok. Csak nem erdekel mas gyereke. Mint ahogy teged sem erdekel az enyem. Ha most mast allitasz, akkor hazudsz.

Szelid sunmalac 2017.06.06. 13:50:06

@Szelid sunmalac: Egyebkent ezzel egvilagon semmi gond nincs. Nem varom el, es miert is tennem? Az en gyerekem, nekem fontos. En ugy nevelem ,hogy erezze jol magat ugy, hogy mast ne kergessen az oruletbe. Aki nem kepes, vagy nem akarja a gyereket ugy nevelni, hogy az egyutt tudjon elni masokkal, annak nem kene szaporodnia. EZT viszont vallom. Aztan azt fogsz ra, amit akarsz

erol 2017.06.06. 13:53:31

@Szelid sunmalac: Most komolyan, hogyan próbálják rád tukmálni a gyerekeket? Odaviszik hozzád, hogy ez itt Ödönke és legyél szíves játszani vele, vagy hogy? Tényleg érdekel.

Tompahawk · https://rohadtkunyho.blog.hu 2017.06.06. 13:58:18

@Szelid sunmalac: Az a gond a stranddal, hogy rengeteg embert tömörít, barát és ellenség fut össze a hullámmedencék forgatagában. Vonzalmak Ritkán választhatod meg ki mellé kerülön a törölköződ, ki gyereke tapossa össze, és ki lopja el az autóstáskádat. Vagy így szereti az ember, vagy örökké csak bossznkodni fog miatta. Ha ki is jönne egy illemkódex, pont a leg...legelevenebb kis lurkók szülei nem olvasnák. Ahogy az igazi kutyás tapló akkor sem fogja összeszedni a szart, ha a miniszterelnök úr személyesen visz neki zacskót ajándékba.

Szelid sunmalac 2017.06.06. 13:58:38

@erol: Ugy, hogy Odonke
- visitozik es az anyja/apja baszik raszolni
- iszappal dobalozik mindenfel es az anyja/apja baszik raszolni
- odahugyozik ahol masok fekudnenek
- rendszeresen vegigtrappol rajtad/a cuccaidon, mert Odonke epp labdazik

Komolyan irigyellek, hogy te meg soha, sehol nem lattal ilyet, de innentol kezdve el vagy konyvelve egy kibaszott trollnak. Meg mindig tagadod, hogy letezne ilyen...te csak troll lehetsz baszod

Szelid sunmalac 2017.06.06. 14:01:05

@Tompahawk: Ebben tokeletesen egyetertunk! Es mindkettot elitelem es mindketto faszkalapnak tartom. A gazdad is, a szulot is, a gyereket is. A kutyat speciel nem, mert ahogy mar leirtak, egy allat. Mast varok el tole. (mondjuk en a z ilyen gyereket nem "elven lurkonak" hivom, mert az kedveskedo, szeretetteljes, az meg nem erre az esetre vonatkozik)

Tompahawk · https://rohadtkunyho.blog.hu 2017.06.06. 14:11:56

@erol: @Szelid sunmalac: Azt hiszem Szelid sunmalac azt kifogásolja, hogy manapság úgy tűnik, mint ha több lenne a pofozni való külyök, mint régebben. Nem a tisztelet hiányzik, ez nem afféle tekitélyelvű felfogás. A gyerkőcök nem tiszteletlenek, bár azok lennének, hanem neveltlenek. Nem úgy hogy rosszak, hanem elmaradottak, szélsőségesek, önzőek és kegyetlenek. Ez részben betudható annak hogy öregszünk és ez egy generációs ellentét, örök mint az emberiség, és annak is hogy nincsenek elvárások a gyerek felé. Hogy nem a család részei, hanem a közepei, akiket vagy tutujgatnak, már az is zseniuális ahogy Ödönke a kakaóját kéri fülig milkacsokisan, vagy a felgyülemlett stressz okán ordítoznak velük. Vagy le se szarják őket, rábízzák egy Samsung Galaxy Tabre és büszkék mennyire digitalizált a gyerek.
Tudom, hogy ez a kép torz és nagyrészt saját belső félelmeinket tükrözi, de attól még lehet rajta poénkodni...

FlybyWire 2017.06.06. 14:12:00

@Szelid sunmalac: Ja értem. Te hozod a bajod ide, nem itt szerzed. Az más :)

Irbisz 2017.06.06. 14:18:16

Nem tartom hu de sokra az emberiseget, ahhoz tul sok benne az olyan akinel egy orangutant többre becsülök, de megis mekkora kretenseg es ertekvalsag jele, hogy ez a kerdes igy egyaltalan felmerülhet.
A legközelebbi idiota blogger azon fog sirankozni, miert lehet eletfogytiglant kapni ha valaki kinyr 5 embert, mig 5 kutyaert nem jar ilyen sulyos büntetes, a törveny elött miert nem er annyit egy kutyaelet mint egy emberelet.

erol 2017.06.06. 14:20:43

@Szelid sunmalac: Ezek gondolom strandon történnek, így már értem, hogy én miért maradtam ki ezekből. Nagyon ritkán járunk strandra, a nyaralás inkább városnézést, múzeumokat jelent.

Zephyrous 2017.06.06. 14:47:50

A kutya nem tudja felszedni a saját szarát, így főleg a gazdikra haragszom. A gyerek nem tud viselkedni, mert a szülei nem nevelték meg.
Szóval mindkettőből a feljebbvaló jön ki, nem a gyerek/kutya a baj.

Lucifer Morningstar 2017.06.06. 15:05:47

Olvasgatva a sok agyzsugorítót szedő panelproli nyivogását, örülök, hogy nem érdekelnek a strandok.

2017.06.06. 15:08:10

@Irbisz: mondjuk érhetne ugyanannyit. Élet-élet, mi az a marha nagy különbség? Rengeteg embernél egy kutya minden szempontból többet ér.

Szelid sunmalac 2017.06.06. 15:11:49

@Tompahawk: Koszonom szepen! Vegre egy ember aki tud egy darabka szoveget ertelmezni. Azert azt vitatnam, hogy generacios ellentet lenne. Pont a generaciok egyettelesere valo torekvest hianyolom, de azt aztan MINDEN resrol. A szulonek pont illen ismerni tobb generacio felfogasat es nezetbeli kulonbseget, ezert a felelosseg elsosorban az ovek. Ettol persze nem fogom jobban szeretni a kolkeitket, hiszen nagy valoszinulseggel beloluk is pont ugyanolyan antiszoc elemek lesznek, mint a szuleikbol. Sajnos. Pedig mennyivel egyszerubb lenne mindenkinek figyelni a masikra, a gyereket jatszani hagyni, de nem elkallodni, a felnottnek sorozni, pihenni. Es akkor nem szuletne ilyen poszt sem. De amig erol fele kommenttarsak fel sem ismerik, hogy masoknak masok az igenyei, addig ez a problema nemhogy kiveszoben ,de inkabb terjedoben lesz.

Szelid sunmalac 2017.06.06. 15:14:57

@erol: Ennyire hogy lehet elbeszelni egymas mellett??? Ugye nem gondoltad komolyan, hogy a Szepmuveszetibe jar a legtobb (tisztelet a kivetelnek) kisgyerekes csalad?

erol 2017.06.06. 15:24:54

@Szelid sunmalac: Bocsánat, tényleg nem esett le, hogy strandolás közben zavarnak.

Olasz Bazsa 2017.06.06. 15:49:37

Azért vannak "kutyabarát" és "gyerekbarát" szállások, hogy ki-ki megtalálja a saját lehetőleg problémamentes nyaralóhelyét.
Azért vannak olyan szállások, ahol egyiket sem preferálják, mert vannak olyan pihenni vágyók is, akiket a kutyások és a gyerekesek idegesítenek. Például én sem vágyok sem egy patkány méretű pincsi vakogására, sem gyereküvöltésre.
A probléma ott van, amikor az ügyfél kategóriát "téveszt". Ugyanis akinél kutya vagy gyerek van, az valamely általam nem ismert oknál fogva automatikusan jogot formál a környező 100 négyzetkilométzer abszolút fennhatóságára. Na erről kellene már leszokni.

Irbisz 2017.06.06. 16:02:56

@shitgun:

"mondjuk érhetne ugyanannyit. Élet-élet, mi az a marha nagy különbség? "
Hat eleg nagy. Kezdve a tudatossagban, entudatban meglevö nagysagrendi különbsegnel, ami minösegi különbseget jelent.

"Rengeteg embernél egy kutya minden szempontból többet ér. "
Ja, ebben egyetertek, mondjuk a magyar politikus allomany nagy reszetöl, különösen orban bünbandajank 95%-tol egy rühös kutya többet er.
Mar csak azert is, mert egy kutya csak par embernek tud artani.

wkker 2017.06.06. 16:56:14

@Szelid sunmalac: "Kell??? Aztan miert kell? Mert te azt mondod? Vagy mert valamelyik osanyanak sikerult magabol kitolni? Vagy mert valaki meg tudott dugni valakit? "
Nagyon félrebeszélsz. Direkt azért írtam, hogy rá lehet szólni és nem kell elviselni MINDEN kellemetlenséget, amit a gyereke okoz.
És azért, mert emberi lények vagyunk, egy társadalomban élünk és ezért elviseljük egymást, még akkor is, ha nekem nem tetszik a bajszod, nekem meg a hangod. És nem fogod felborítani azt, aki véletlenül kilép eléd egy üzletből és ezért megelőz valaki téged a lángososnál a sorban.
És társadalomban lévő emberi lényekként valamennyire tolerálnunk kell egymást. Isten őrizz, nem a végtelenségig, de a létezésig igen. Ellenben a kutyával, mert azt viszont nem kell tolerálnod, főleg nem minden helyzetben, úgy, ahogy a kutyatulajdonosnak kényelmes.

A Te gyereked is volt, hogy zavart mást, ebben biztos vagyok és ehhez nem kell rosszul viselkednie. Vannak ilyen élethelyzetek. Egy kutya viszont nem zavarhat mást.

Szóval értelmezd, amit mondtam és csak utána fröcsögj légyszíves.

Kunhallmi Agnes. 2017.06.07. 00:45:21

Egyertelmuen a gyerekek a zavarok. Ha az Orban beengedte volna az arabokat, akkor egyaltalan nem kellenenek gyerekek, es nem zavarnak az embereket.

esszentiále parókiakomédia 2017.06.07. 09:45:53

"ha kultúráltan viselkedik" Háá-hháá! Annnnyira nehezen van előttem az a kép, amikor egy átlagképességű, átlagattitűdrendszerrel megáldott szülő - jobb esetben pár - gyereke normálisan viselkedik. Nem, nem a gyerekkor életigenlő ösztönzsibongásait akarom elvitatni vagy letiltani, de a "hagyd, csak gyerek" mentalitás bizony teret enged mindennek, ami a környezetnek NEM JÓ. Nem tesz különbséget az idiótája aközött, ami neki okoz örömet és aközött, ami másnak igen jóeséllyel nem, de hát ehhez egyrészt fel kéne nőni, utána szaporodni, másrészt meg shitgun elég jól megfogalmazta.
A kiegyensúlyozott ebekkel nem nehéz egyenrezdülni, ám szomorú az, mikor a gazda tekintetében nincs ott a értelem szikorája, meg a figyelés, hogy vissza kell-e hívnia, szóval hogy figyel-e a környezetére, így agyi empátiával vagy buta, mint a tök és terjeng, mint ló és az összes kiterjesztés is terjeng, mint ló, mer' azt le nem állítod, vagy ha mégis, hát kiveri a palávert.
A többi kommentet nem tudom elolvasni, mert olyan ez a téma, mindkettő, mint a kizárólag fűszergombából készült pörkölt, ami ugye túlerős.

esszentiále parókiakomédia 2017.06.07. 11:00:07

@hillman.: a kútúrátság: azért vannak társadalmi egyezmények... Alapelvként elég szem előtt tartani a "zavarok-e másokat?" gondolatot. A kiírást meg te sem gondolod komolyan, ki csinál antireklámot magának? Kifejezett kutya- és neveletlen korcsgyerek-barát helyeket meg biztos létre lehet hozni, de ahhoz, hogy megtérüljön és a célcsoportból kifejlődjön egy törzsvendég-gárda, ahhoz minimum metropoliszban kell lennie annak a restauranténak.
@wkker: illetve számukra nem ugatós, megszokták, meg ugye a saját gyerek/állat szara soha nem büdös, vagy kevésbé, idegen számára meg ugyanaz a dózis már nagy, meg ami még fontos, talán a legfontosabb, hogy a másik kutyájára soha nincs ráhatásod, így teljesen más a szinezet. A gazdi el tudja csitítani - ha akarná persze - 1 szóval, te nem. Ez a nem mindegy.

"És ne kelljen nekem egy idegen ember szakértelmében és egy idegen állatban megbíznom."
Ez rohadtul igaz. Azonban eddig nem látnak el az emberek, egyszerű ösztönlények, mert csak az orrukig.
süti beállítások módosítása