Az álszentség diadala, avagy az emberiség megérett a pusztulásra
2023. február 03. írta: MagyarTarka

Az álszentség diadala, avagy az emberiség megérett a pusztulásra

Egy nap alatt két cikkbe futottam bele, amelyeket ha külön-külön olvasok, akkor talán nem ütnek szöget a fejembe. De így párban már elgondolkodtattak

Az egyik, hogy betiltják Tom Jones Delilah című dalának hagyományos közös éneklését a Wales-i stadionban, merthogy a dal a NŐGYŰLÖLETET ERŐSÍTHETI, mivel arról szól, hogy egy férfi féltékenységből megöli a szerelmét.

A másik cikk szerint betilthatják James Joyce Ulysses című könyvét, mivel az POTENCIÁLISAN SÉRTŐ ÉS SOKKOLÓ LEHET a mai diákoknak. 

william-shakespeare-g7ba1931e7_1920.jpg

Tom Jones így kommentálta a több évtizedes sikerdalát illető vádakat: "Nem hiszem, hogy akik éneklik, erre gondolnának közben. Szerintem kiveszik az öröm az egészből, ha szó szerint veszik a szöveget."

James Joyce már nem mondhat véleményt a könyvét ért kritikákról.

Hát elmondom én, mit gondolok erről az egészről.

Be kéne tiltani még:

- az Othello-t hiszen ő is féltékenységből fojtotta meg Desdemonát

 - a Rómeó és Júliát, mert öngyilkosságra buzdít

- a Dekameront, hiszen abban is van szex bőven

- a Dávid szobrot, mert egyes hölgyeknek sokkoló látvány lehet - főleg az, hogy milyen picike a farka... Bocs...

Sorolhatnám még, hány műalkotás szól a szerelemről, féltékenységről, gyilkolásról, szexről. Merthogy mindez az életünk velejárója.

És miközben az emberiség a puszta létezésével, azért mert iszonyat túlszaporodott, iszonyú nagy igényekkel, pusztítja a bolygót, esztelenül és önző módon gyilkolja a természeti értékeket, az állatokat, miközben még mindig a háború jelenti a lassuló gazdaságok és a kisfarkú férfiak egó-problémáira a legkézenfekvőbb megoldást, amiben emberek százezrei kínlódnak, pusztulnak, miközben a bolygó lakóinak egyre kisebb hányada jut tiszta ivóvízhez, de közben a sivatag közepén építenek téli stadiont, miközben már a Föld körüli világűrt is teleszemeteltük mindenféle űrkísérletek vacak darabjaival, miközben naponta erőszakolnak halálra nőket és férfiakat egyes háborúkban részt venni kényszerített, gyilkológéppé alacsonyult családapák, miközben vezetői székekbe tülekedett morális hullák élvezik és kezelik a világ kincsei által nyújtott gazdagság legjavát és közben cinikusan hülyének néznek mindenki mást...

Akkor tényleg ez a legnagyobb probléma, hogy micsoda skandallum Tom Jones zenéje és James Joyce könyve?

 

Nem fura nektek, hogy pont azokkal a dolgokkal van a "gond", amelyek a szaporodáshoz kötődnek?

Hogy a cigitől és a 4G sugárzástól csökken a férfiak nemzőképessége?

Hogy a nőknek elmegy a kedve az anyaságtól, mert inkább karriert akarnak építeni család helyett?

Hogy a gyártulajdonosok nyilván akkor járnak jól, ha sok a szingli és jó sok hűtőszekrényre és lábtörlőre van szükség, mert mindenki éljen egyedül az egójával - amiből több pénzt lehet keresni, hiszen a magányos ember tárgyakkal vigasztalja magát...?

Az a megérzésem, hogy a legfőbb cél leginkább az, hogy a 8 milliárdnyi lakosság, a túlnépesedés valahogy befékeződjön, mert így menthetetlenül zuhanunk a pusztulásba.

Ha megnézel mondjuk egy tengerimalac kolóniát, amint elérnek egy túl nagy lélekszámot, szinte óramű pontossággal beüt valami olyan fertőző betegség, amitől a tizede marad csak életben.

Az orvostudomány az embereket megmenti (jó pénzért), sőt már azon megy az agyalás, miként élhetnénk akár 100 éven túl is. (nyilván majd jó pénzért)

A háborúk időről-időre megtizedelték a népességet, de ma már nem elegáns háborúba kezdeni - persze vannak, akiket ez még mindig nem zavar, hiszen a fegyverkereskedelem a legnagyobb bizniszek egyike.

Viszont, pont a háborúk következtében az erős genetikai állományú férfiak java elpusztult, hiszen nyilván nem a satnyákat küldték először a frontra meghalni.

És ettől az egész káosztól ott tartunk, ahol tartunk.

Hogy James Joyce regénye a skandallum pont egy olyan országban, ahol egyébként halomra lövik egymást a gyerekek az iskolákban a törvényesen tartható fegyverekkel...

Nem tudom, mire megy ki ez az álszent játék.

De sajnos az emberiség megérett a pusztulásra.

(terka)

fotó: pixabay.com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyartarka.blog.hu/api/trackback/id/tr318040658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2023.02.11. 11:45:33

Nem is tudom, hogy lehetne-e egyáltalán másképp. Most ezek a dolgok vannak oroszlánok helyett. A nagy cél biztosan nem a gazdagság. Abból gondolom, hogy voltam már csóró, és nem volt nagy élmény, viszont sokmindenre megtanított. A tehetősséget is sikerült megérnem. Meg lehet szokni.
Úgy igazán gazdag nem voltam, de azt hiszem, nem is igazán akarok. Elég sok problémával jár. Először is nem tudod megmagyarázni a maroktartóknak, hogy ha nem maguktól érik el, akkor kezelni sem tudják, márpedig nem akarok másokat jólétben tartani az idők végezetéig. Azt hiába meséled, hogy hogyan kell csinálni, mert akkor "jobban tudják" (no ná, marha sok munkával jár, és az ugye már nem tetszik), de legfőképp minden ingyenélő tudni és hirdetni fogja, hogy szemét vagy, mert nem szórod az őlébe azt a vagyont, amiért te magad dolgoztál. Na ezért aztán le is álltam a vagyongyűjtéssel, amikor elértem a kényelmes élet kevés tartalékkal szintet. Ha kell még, majd megteremtem, de csak ha kell.

Van viszont egy bizonyos szint, ami felett már nem tudsz úgy költekezni, hogy annak bármi értelme is legyen. A kérdés az, hogy ha valaki - és elég sokan vannak - már elérte ezt a szintet, akkor mi a fenét akar még? Valószínűleg nem a vagyont. Kell azon túl lennie valaminek, ahova ugyan elvezet a pénz, de nincs hozzá semmi köze. A társadalom csak ezt az utat látja, és elhitetik vele, hogy az út a lényeg. Azt nem mondják meg, hogy hova vezet, mert esetleg még valaki találna egy könnyebb/rövidebb utat.

MagyarTarka · https://www.facebook.com/profile.php?id=100011062750336 2023.02.12. 17:27:32

@F.M.J.: Köszönöm válaszod, hogy megosztottad gondolataidat. Régóta nem írtál, azt hittem, gond van.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2023.02.12. 18:34:59

@MagyarTarka: Szia! NIncs gond, de az értesítés funkció többnyire ignorálja a bejegyzéseidet, nem tudom miért. Amikor van kicsit több időm, akkor szoktam direkt rákeresni a kedvenc blogjaimra (igen a tied is az :) ), és akkor derül ki, ha közben feltöltöttél valamit. Azért késve is érdekel ám amit írsz.

MagyarTarka · https://www.facebook.com/profile.php?id=100011062750336 2023.02.14. 11:44:05

@F.M.J.: :) Örülök, köszönöm szépen! Szép napot kívánok.
süti beállítások módosítása