Kukacos Olvasó: mi folyik a vízben?
2022. február 06. írta: MagyarTarka

Kukacos Olvasó: mi folyik a vízben?

Úszónak lenni nem feltétlenül leányálom. Addig, míg a dobogó legfelső fokára eljut valaki, hihetetlenül kemény munka, temérdek lemondás az ára. Arról nem beszélve, hogy a sport, így az úszás is - nem mellesleg - üzlet. Szponzorok, felszerelésgyártók, táplálékok, sportfogadás, média stb - egy sor jövedelemtermelő iparág veszi körbe a sportügyeket. Egy sikeres sportoló teljesítményéből tehát sokan profitálnak. Éppen ezért a sporttal kapcsolatos ügyek háttere mindig bonyolult, mi, átlagolvasók épp csak a felszínt láthatjuk. Amikor megjelenik például ez a hír, természetesen nagyon sajnáljuk a versenyzőt, hogy egy táplálkozási malőr miatt nem indulhat el egy fontos versenyen:

Katinka ételmérgezés miatt nem indul a versenyen

 

kukac.jpg

Kukacos Olvasó nem tudja elfelejteni, hogy néhány nappal korábban ezt a sajátos hírvonulatot olvashattuk a sajtóban ugyanezen sportolóval kapcsolatban:

Január 12. - Katinka bejelentheti a visszavonulását

Január 12. - Katika nem tud róla, hogy visszavonulna...

Január 15. - Katinkának esze ágában sincs visszavonulni

Ha mindezek olvasatában próbálná meg értelmezni a Kukacos Olvasó, mit jelenthet, hogy kedvenc úszónk ételmérgezés miatt nem indul a következő nagy világversenyen, akkor vajon mire juthatna?

A hír lényege, hogy Katinka nem indul. Le kell szögezni: nagyon sajnáljuk ezt!

A 'miért nem indul' kérdésre ugyanakkor számos válasz adódhat. Aki kamaszkorában megpróbálta füllentéssel leplezni a túl hosszúra nyúlt kimaradás okát, az tudja, jobb, ha az ember nem bocsátkozik magyarázkodásba. Mert minél többet mond, annál nagyobb a lebukás veszélye. Elkéstem, sajnálom.

Miért nem indul? Nem sikerült a formaidőzítése? Nincs kedve úszni? Más dolga van? A közzétett indok jelen esetben: ételmérgezés.

Kukacos Olvasó eljátszott a gondolattal, vajon egy profi sportoló, akinek a fehérjét is grammra kimérik az ételébe, mekkora eséllyel fogyaszthat romlott ételt? Nos, talán egyetérthetünk benne, hogy ez emészthetetlen malőr lenne...

Ha esetleg mégsem a konyhában, akkor talán a sajtószobában kavart félre a fakanál?

Amúgy meg nem tökmindegy? Vissza akar vonulni? Hadd vonuljon. Nincs kedve már úszni? Ne ússzon.

Katinka sok érmet nyert már nekünk. Minden éremnél minden pocakos magyar is kihúzta magát a fotelben, mikor lejátszották a himnuszt, mintha maga úszta volna le a távot. Szeretjük a hölgyet, büszkék vagyunk rá, köszönjük!

És jobbulást kívánunk neki, tiszta szívből!

 

(terka)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyartarka.blog.hu/api/trackback/id/tr117232152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2022.02.07. 08:52:03

Büszkék vagyunk Katinkára, de sajnálni azért nem kell. Hétköznapi emberekkel is előfordulnak ilyen problémák. Senki sem sajnálja az egyszerű embert, aki élete állásinterjúját kési le ugyan ez okból, pedig lehet, hogy nagyobb törést jelent az életében, mint egy mindent megnyert élsportolónak egy kimaradt újabb érem.

Akiket viszont sajnálok, azok azok a sportolók, akik ugyan annyit tettek bele magukból a célba, mint pl. épp Katinka, de mivel a testi adottságaik nem olyan jók, és épp van Katinka, sosem állhatnak fel arra a dobogóra, pedig ugyan úgy megdolgoztak érte.

Szeretek élni, de előbb ugranék a szakadékba, minthogy élsportoló legyek. Lélekölő elfoglaltság, és több az áldozat, mint az eredmény. Inkább csak a magam jó közérzete kedvéért mozgok, és annyit, amennyi épp jólesik. Így is pont annyi dobogós hely jut nekem is, mint azoknak, akik adottságaik okán csak egy gratuláció idejére közelíthetik meg az emelvényt, de legalább nem kellett az életem egy jelentős részét a felismerésre áldoznom.

MagyarTarka · https://www.facebook.com/profile.php?id=100011062750336 2022.02.07. 10:25:58

@F.M.J.: "ugyan annyit tettek bele magukból a célba, mint pl. épp Katinka, de mivel a testi adottságaik nem olyan jók, és épp van Katinka," öööööö... értem, amit írsz, viszont a sportban nyilvánvalóan számítanak a testi adottságok, tehát ezzel nem lehet mit kezdeni. Pl. én nem mentem balerinának nyilvánvaló testi paraméterek okán maradandó hatást gyakoroltam volna a színpad deszkáira - így inkább lettem MagyarTarka :)

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2022.02.07. 13:09:11

@MagyarTarka: Nem baj, jó ez így nekem. Szeretem az anyázás mentes vitákat. Mikor lenne rá időd, ha állandóan a deszkákon piruetteznél?
süti beállítások módosítása