Elgurult a gyógyszered?
2017. január 13. írta: MagyarTarka

Elgurult a gyógyszered?

13 tipp, miért üres az SZTK

sztk.JPGAz SZTK (leánykori nevén OTI) régen az a hely volt, ahol fürtökben cseverésztek a nyugdíjasok, kismamák, a csekélyszámú maradék időskorú férfi. Egy jó kis nőgyógyászati vizsgálat akkor egy egész délelőttbe került, az ortopédiára eleve hónapokkal későbbre adtak időpontot, a szemészetet felejtsd el - hacsak nem jól láthatóan kifolyik épp a szemgolyód, az orr-fül-gégészet szintén bejelentkezős - mintha a középfülgyulladás rendelésre érkezne.

A hónapos bejelentkezés ma is megvan, viszont szinte az ürességtől konganak az SZTK folyosók. Az egyik 13. kerületi rendelőben annyira üres volt minden, hogy verőfényes napsütésben is felkapcsolták az összes belső világítást, hogy ne féljenek.

Miközben az influenzámra tolom az arcomba az algopirint, lázasan tippelgetek, miért ürültek ki a rendelők?

1. Mindenkinek elgurult már a gyógyszere és valahol máshol keresi?

2. Nincsenek orvosok, akkor mire várjon a beteg?

3. Az ingyenes kezelés helyett inkább a maszek, mert ott még van orvos?

4. Annyira szűk a térítési kerete az SZTK-nak, hogy a recepciósok csak adminisztratív munkalassítással tudják betartatni?

5. A sikeres országvédelmi stratégia következtében a betegségektől is sikerült már mindenkit megvédeni?

monster-426994_1920.jpg

6. A zembereknek úgysincs pénzük kiváltani a gyógyszert, minek menjenek orvoshoz?

7. A kényszerűségből itthon maradt orvosok helyett már az is jobb, ha a szomszéd LátóMarinéni néz meg?

8. Elterjedt, hogy a sármos Zacher doki kézrátétellel csodát tesz a Honvédban, így miközben az SZTK kong az ürességtől, a sürgősségi osztályon 12-14 órákat kell várni?

9. A háziorvosoknak már lövésük sincs, hogy melyik SZTK szakrendelés üzemel még, ezért inkább egyből a sürgősségire küldik a beteget?

10. Több a tévécsatorna mint régen, ezért otthon jobb szórakozni?

11. A nénik-bácsik is tableteznek már és fészbukon tartják a kapcsolatot, nem pedig a vizeletminta leadása közben beszélik meg az etyepetyelepetyét?

12. Elő kell állítani az indokokat a szuperkórház beruházásokra, és erre a legjobb módszer, ha a sürgősségire küldenek mindenkit?

13. Az a rémhír terjedt el a nyugdíjasok között, hogy strigulázzák őket és aki havi kettőnél többször megy orvoshoz, annak csökkentik a nyugdíját?

 

De tényleg, szerintetek hova a fenébe tűntek a betegek az SZTK-ból?

Ezt a sok hülyeséget persze felejtsétek el, mondom, lázas vagyok... :)

(terka)

A bejegyzés trackback címe:

https://magyartarka.blog.hu/api/trackback/id/tr412123393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása