BlackOutLook. Ezt jól benézted Microsoft!
2016. október 05. írta: MagyarTarka

BlackOutLook. Ezt jól benézted Microsoft!

Bill Gates nevét már amúgy is gyakorta emlegetik együtt azzal a csúnya négybetűs szóval, amely főnévből avanzsált jelzővé és alapértelmezésben egy szaporodásbiológiai testnedv szlenges verziója. Tehát mondhatni, neki már mindegy, azonban a napokban tuti gyakrabban csuklott a csávó minden eddiginél.  Ugyanis a legújabb Outlook frissítéssel úgy telibevágták Fokhagymás Rózsi postafiókját, mint az a bizonyos fedezőmén a csinos pej kancát a pipacsos mezőn… Konkrétan elszállt minden levél, nagyjából három évre visszamenőleg, ami nem volt bizonyos mappákba archiválva.

pexels-photo.jpgAz elküldött leveleknek totál kakukk. A cégének (egészen mostanáig…) dolgozó kockaagy a csakis informatikusokra jellemző lekezelő lezserséggel jelentette ki, hogy ez nem az ő asztala, ez egy Outlook fejlesztési probléma… Rémült keresgélés, hova a bánatba lehetne menni segítségérért. Lapátolja el a büdöset, aki kitojta: irány a Microsoft. Egy helpdesk szerűségre bukkant Rózsi a fejlesztő weboldalán, ami gyakorlatilag egy nyilvános fórum felület, és oda bepötyögte a nyavalyáit. Láss csodát, válaszoltak! Kérték, hogy privát levelezésben folytatódjék a csacsogás. Halleluja, közel a segítség! Az öröm korai volt: a problémát egy amúgy roppant kedves Enikő nevű helpdesk lány próbálgatja kisebb-nagyobb nulla sikerrel távmegoldani. Szerintem a bajt se érti, ugyanis rendre a törölt levelek visszaállítása leírást ajánlgatja, de itt szó nincs erről… Sőt, a baj tovább fokozódott: mára már éppen három bejövő üzenetek mappája keletkezett Rózsi postafiókjában, viszont levelet küldeni már egyáltalán nem lehetséges. A rendszer szépen becsűri a piszkozatokba a küldött üzeneteket, és ezzel a MS Posta jól elvégezte  a nagydolgát. A mai legfrissebb, hogy bekerült a képbe egy lehetőség, a Törölt elemek visszaállítása (!) ablak (úgyis mint window, grrrrrrrr…) melyre klikkelve felbukkant az elmúlt három évben törölt összes levél, aztán válogassa ki a kedves felhasználó, hogy ezek között ott vannak-e a hiányolt és fontos eltűnt elküldöttek…  Aztán ha balga Csipkerózsika módjára kiválogattad, amit akartál, azokat visszatöltik ismét ömlesztve a bejövő levelek közé. Mit szépítsük, erre a duplacsavarra már Bill bácsi nagymutterje is csuklik… Nem csoda, ha nem tudjátok követni – már Rózsi sem, aki csak egy egyszerű felhasználó. A nagyobbik baj, hogy úgy tűnik, maga a szoftveróriás-mikrofos se tudja követni, mi történt a milliónyi felhasználóval rendelkező levelezőrendszerének frissítése nyomán. Fáradságos munkájuk eredménye egy kockakerekű fostalicska, ami nemhogy döcög, de lehetetlen használni. Valami nagyot akartak, de csak kínos rotyogás lett belőle.

Bevallom, eleinte még felmerült bennem, hátha csak Rózsi nyúlt mellé valamit, mert ilyen elkúrást nem engedhet meg magának egy ekkora cég. De nem. Kiderült, hogy nemcsak Rózsi szív velük! Egy jó barát cégének informatikusától is próbáltunk segítséget kérni, akik szintén Outlook-ot használnaktak. A srác elmesélte, hogy szívós melóval csak alig egyhavi levelezést sikerült visszavarázsolniuk, úgyhogy köszi, de ezt a melót nekünk már nem vállalja, és nemhogy barátságból, de sok pénzért sem...

black-and-white-person-feeling-smiling.jpgKedves Tisztelt ööööööööö... Microsoft!

Felajánlom a lehetőséget, ha szó nélkül visszaállítjátok a webes Outlook levelezőfelületre a korábbi szoftververziót, hogy ismét tudjanak a felhasználóitok melózni, akkor nem keltem további jól megérdemelt rossz híreteket. Elvégre, ahol dolgoznak, ott hullik a forgács, ti is csak emberek vagytok, tévedhettek, blablabla. Csöndben visszasomfordálhatnak még a fejlesztőitek a babzsákokra és rágcsálhatják még egy kicsit a biteket.

Na, áll az alku?

ui: Szegény Enikőnek puszi, nem ő tehet az egészről!

(terka)

A bejegyzés trackback címe:

https://magyartarka.blog.hu/api/trackback/id/tr9211773239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása