Miért pont a Balatonnál nincs háló?
2016. július 21. írta: MagyarTarka

Miért pont a Balatonnál nincs háló?

A szupersztráda messzire elkerüli az északi partot…

iiiiiiiiii.jpgItt, a Balatontól alig pár kilométerre olyan a szupersztráda, mint egy gyalogösvény a dél-amerikai dzsungelben, amin száz éve nem járt egy lélek sem. Macsétével kell megtisztítani, hogy járható legyen.

Konkrétan van egy világoskék mobilinternetem, meg egy pink, de a bitek egyiken sem suhannak. Azt gondoltam, lúzer vagyok és a három lehetségesből pont a két működésképtelent választottam. De a szomszéd megnyugtatott, hogy neki piros van, és az se moccan.

Komolyan bekaphatják a tisztelt szolgáltatók! Európa fajlagosan szinte legmagasabb tarifái mellett ilyen színvonalat (?) nyújtanak. Viszont a csomagomba tartozó adatforgalmat bezzeg megduplázták! Mi a csudának? Így a büdös életben nem tudom elhasználni!  Tavalyelőtt még egy másik Balaton-felvidéki településen töltöttem a nyári szabit, akkor közvetlenül a parton. Láss csodát, ott is sámándobolni és esőtáncolni kellett ahhoz, hogy a telken nemhogy internetezni, de legalább telefonálni lehessen. A terasz egyik sarkán, a középső oszlopnál állva volt csak térerő…

Ma este itt, az isten háta mögött a Magyar Tenger közelében mintegy másfél órába telt, mire találtam egy olyan pozíciót a nagy körtefa alatt, hogy végre elkezdjek suhanni cammogni az interneten. Hipernet, meg top98% lefedettség – a hasztalan próbálkozások közben olyan válogatott káromkodások keretében emlegettem ezeket a büdös marketinges dumákat, hogy a kétszáz éves vályogház nem hallott olyat hajdani földműves lakóitól sem.

Megérkezve a faluba, még elképedve tapasztaltam, hogy a lakók apraja-nagyja a falu főterén ücsörög a padokon és az egyentáblával hirdetett e-magyarország ponton próbál netet csiholni a mobileszközeire.

Ma este már én is lesétáltam és csatlakoztam hozzájuk.

Ha a net nem megy Mohamedhez, Mohamed megy a nethez…

Végül is remek beszélgetésbe elegyedtünk a sorstársakkal.

Internetes közösségépítés a XXI. században Magyarországon.

(terka)

Van kedved segíteni? Szedjük össze az illetékeseknek, hol vacak az internetelérés a Balatonnál! Írd meg, melyik településen volt rossz tapasztalatod! Köszi!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyartarka.blog.hu/api/trackback/id/tr628906200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MagyarTarka · https://www.facebook.com/profile.php?id=100011062750336 2016.07.23. 12:46:35

Szedjük össze az illetékeseknek, hol vacak az internetelérés a Balatonnál! Írd meg, melyik településen volt rossz tapasztalatod! Köszi!

f.lorand 2016.07.24. 06:38:40

A Balatonnál teljes 4G lefedettség van. Sajnos az a gond, hogy ez egy elég speciális frekvencián fut (vidéken más, mint a nagyvárosokban) , amit számos telefon nem tud kezelni. Pl amiben nincs 4G, vagy ami nem kezeli ezt a frekvenciát (de amúgy pl másutt, városban jó). A 3G tényleg fejletlen és szerintem nem is fog már fejlődni.

Viszonylag kevés telefon tud ezzel a helyzettel mit kezdeni. A telefonboltok keleti import készülékei nagy százalékban nem, hiába csúcsmodellek akár.

MagyarTarka · https://www.facebook.com/profile.php?id=100011062750336 2016.07.24. 10:58:23

Biztosan igazad van. A mi készülékeink színtiszta, szolgáltatónál vásárolt ajfon, Samsung és Nokia termékek... És újak.

GézaBá 2016.07.25. 13:08:16

Alsóbèlatelep. Kriminális.

Gyűrött Papír 2016.07.25. 16:40:26

Balonszemes kek: edge a plafon.

Gyűrött Papír 2016.07.25. 16:43:37

@f.lorand: es arra mi a magyarazat, hogy Abrahamhegyen meg OK? Ugyanaz a keszulek es szolgaltato. Kenese detto edge.

MagyarTarka · https://www.facebook.com/profile.php?id=100011062750336 2016.07.25. 21:02:15

@GézaBá: Köszönöm. A szolgáltatók is tuti olvassák, mert az egyikük már megkeresett...
süti beállítások módosítása