Választhatsz: vagy a tenyeredből nyalod a fagyit, vagy a tölcsért is megveszed fagyiárban! A szép új világban eleve csak aranyárban nyalhatsz: egy gombóc hűtött víz némi ízesítővel 550-650 forintot kóstál.
Manapság patikamérlegen mérik dekára a tölcsérbe kent finomságot. Amikor túlestem az első sokkon (2 gombóc 1700) és eldöntöttem, legközelebb már csak 1 gombóccal kényeztetem a nyelvemet, rájöttem, valami itt bűzlik... Rájöttem: a hangzatos nevű, szigorúan kézműves jelzővel illetett nyalnivalókat ugyanolyan semmilyen ízű, néhol bizony puhára állott tölcsérben adják, mint korábban.
A különbség: manapság mérlegre kerül a fagyi, így kifizetem a luxus fagyiárban a gagyi tölcsérostyát is.
Ha puccos édestölcsért kérsz - az plusz egy százas. A fagyi súlyába aztán ugyanúgy beleméri a fagylaltos kisasszony a tölcsért - amiért így végül duplán fizetsz.
...a mézesmadzag rég elfogyott...
Jó, lehet, hogy spúr vagyok, de ez így nem tűnik korrektnek.
Szerinted?
(terka)