Hajkoronavírus?
2021. december 17. írta: MagyarTarka

Hajkoronavírus?

A fodrászokat is extrán megviseli a covid-helyzet.

A koronavírus egyesek szerint maga a harmadik világháború, ami szinte minden területen felmérhetetlen károkat okoz az emberiségnek. 

A legsúlyosabb pusztítást talán mégis a lelkekben okozza?

A napokban fodrásznál jártam. Nem azért mert közeledik a karácsony, hanem mert eltelt a szokásos idő és megnőtt a hajam. A korábban mindig vidám fodrásznőm és a vele együtt dolgozó körömszobrász lány valahogy nem voltak jó passzban. Persze, év végére mindenki elfárad, ez oké. Mégis nagyon furák voltak.

drop-g79e64314f_1920.jpg

Hajvágás közben kissé nehezebben indult be a szokásos traccsparti: És veled mi újság...?

Régóta ismerjük egymást, nagyjából képben vagyunk egymás élettörténeteivel, így némi unszolásra végül kiöntötték a lelküket: "Mostanában mindenkinek csak baja van. Úgy el vannak keseredve az emberek... Nem hiszed el, hogy egész nap milyen negatív energiában dolgozunk."

Az megszokott dolog, hogy mikor beülnek a székbe a kedves kuncsaftok, szinte mindent elmesélnek a fodrásznak, akik meghallgatnak és megértően hümmögnek. Az embereknek általában ennyi elég is: valaki meghallgatja őket. Hajvágás extrákkal. Mint afféle gyóntatószékben, vagy a pszichológusnál.

Az én fodrászom életútja amúgy elég érdekes, többek között pszichológus diplomája is van. Számára nem újdonság, hogy ez egy speciális hozzáadott érték a hajszobrászati szolgáltatása mellé... De most azt mondja, úgy megy haza szinte minden nap végén, hogy lelkileg teljesen kimerült, alig marad ereje a családjára.

Durva, nem? Ki gondolná, hogy ilyen szintig hat ez az áldatlan állapot, amiben lassan két éve vagyunk kénytelenek élni.

Hasonló tapasztalatról számolt be egy ismerős pénztáros hölgy is, a kedvenc élelmiszerboltomban. A három önkiszolgáló pénztárból kettő elromlott - kérdeztem, ez hogy lehet. Mélyen a szemembe nézett és megkérdezte: a PR szöveget mondjam, vagy őszintén? Csendben bólintottam. Lopva körbepillantott, és mikor látta, hogy senki nincs a közelben, elmesélte: "Tudod, mostanában bolondok az emberek. Idegesek és nem várják meg, hogy kijöjjön a blokk, hanem kitépik és ettől napi szinten tönkremennek a gépek..."

Képzeljük el, mit élhetnek meg nap mint nap a kórházi dolgozók, a tanárok, a tömegközlekedésben dolgozók - és mindenki más, aki abból él, hogy emberekkel foglalkozik. Emberekkel. Azaz velünk.

Annyit tehetünk értük és egyben önmagunkért is, hogy megpróbálunk elsősorban LELKILEG két lábon maradni ebben az őrült világban. 

Miközben már a Mars expedícióra készülünk és géneket operálunk és 8K-s tévét nézünk és robotokat alkotunk a saját képmásunkra...

Úgyszólván Istent játszunk, pontosabban a Teremtés koronájának hazudjuk magunkat...

Közben újra meg kell tanulnunk emberként viselkedni.

Szomorú. Elgondolkodtató. Tanulságos.

(terka)

fotó: pixabay.com 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyartarka.blog.hu/api/trackback/id/tr7516786692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.12.19. 11:07:43

"Hajvágás extrákkal. Mint [...] a pszichológusnál."

Vagy inkább pszichoterápia extrákkal?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.12.19. 14:15:52

@steery:

Hülyének lenni alapvető emberi jog. :)

Azt tudtad, hogy a koronavírust Orbán utasítására fejlesztették ki a gyíkemberek?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.12.19. 14:34:59

Mellesleg jól informált forrásból tudom, hog Karikó Katalin is gyíkember. Az általa kidolgozott mRNS vakcina pedig nem véd a vírustól, hanem épp ellenkezőleg: a vírus mutálódását segíti elő, hogy ezzel hatástalanítsa az egyéb (Szputnyik, Sinopharm, Janssen stb.) vakcinák védőhatását.

A svéd Nobel-bizottság szerencsére erre rájött, ezért is nem kapta meg Karikó a Nobel-díjat. A WHO pedig titokban már válogatja a bírókat abba a nemzetközi bírói testületbe, amely a járvány legyőzése után Karikó Katalint tömeggyilkosság és emberiség elleni bűncselekmények miatt vád alá helyezi. Az ítélet már megvan, Karikót a saját vakcinájával történő háromszori beoltásra fogják ítélni.

Irbisz 2021.12.19. 16:14:47

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
csak óvatosan, ez is akkora hülye lehet, hogy még elhiszi amit irsz és elkezdi terjeszteni valamelyik agybeteg Fb csoportjában, ahol hasonló népekkel hülyitik egymást.

Irbisz 2021.12.19. 16:22:20

én nem nagyon tapasztaltam ilyen depressziót, bár hallottam, hogy sokaknál előfordul.
állitólag pszichológiailag teljesen egyszerű a magyarázata, mivel ez százmilliók számára új és rémisztő helyzet, nem tudják igazából feldolgozni és megérteni. Megszünt a stabil kis életük amiben már nagyapáik is éltek kb. a második vh. óta, a lelki rezilienciájuk nem elegendő, ez okozza a szorongásos, depressziós tüneteket.
Ahol nem ilyen, a kényelemben lelkileg elpuhult emberek élnek, vagy megvan a megfelelő mentális rugalmasság, problémafeldolgozás képessége, azokban a régiókban ill. emberekben nem okoz múló kényelmetlenségnél többet ez az egész jelenség.

saihulud 2021.12.19. 21:00:24

Ez az automata pénztárgépes dolog nem lehet, hogy nem eléggé user friendly. Pl. többször megáll nyomtatás közben a szalag és ezt hiszik már végzett. A kijelzőn pedig nincs visszajelzés erről. Én most figyeltem meg az egyik boltban, hogy a kijelzőre kiírták, hogy kérjük ne húzza ki a blokkot amíg a gép nem végzett a nyomtatással és a végén kiírta, hogy most már elveheti a blokkot. Arra célzok, hogy nem biztos, hogy az emberek hülyék, vagy idegesek. Csak a pénztáros akinek megnövekedett a munkája egy rossz design miatt elromló gépektől ideges.

Amúgy pedig nem túl nagy meglepetés, hogy az emberek megőrülnek 2 évvel a koronavírus kitörése után. Infláció, megszűnő munkahelyek, csődfelé táncoló vállalkozások, egyszóval létbizonytalanság. Másrészt alapvető emberi dolgokban vagyunk korlátozva: kézfogás, ölelés, puszi, a többi ember arcát, mosolyát se látjuk a maszk miatt. Néha nem mehetünk oda ahova akarunk, amikor akarunk. A szociális kapcsolatok és a létrejövő gondolat, érzelem, információ- és energiacsere korlátozott. A gyerekek generációit tesszük ezzel tönkre. Ha még eltart 2-3 évig ez a húzd meg-ereszd meg 4-5 év kiesik mindenkinek az életéből. Ha ovis, alsós, felsős, gimis, egyetemista, vagy a munka világába lép éppen, vagy a házassághoz keresne társat, fontos szocializációs mindennapi "apróságok" maradnak el. Szölő-gyerek-házastárs-unoka-baráti stb. kapcsolatokra is hatással van. Ennek a lelki részét csak nagy tudatássággal lehet szerintem kezelni, amire az emberek nagy része nem annyira képes. (És ezt nem kritikaként értem, ez még viszonylag rendbe lévő embereknek is egy extrém nehéz dolog szerintem.) Szóval nincs mit csodálkozni, hogy lassan mindenki megőrül.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.12.20. 10:29:44

@Irbisz:

Én sem tapasztaltam depressziót sem magamon, sem a környezetemben. Jó, én eleve eléggé visszahúzódó alkat vagyok, talán ezért sem viselt meg a bezártság, egyébként sem vagyok nagyon eljárós típus.

Nem lehet, hogy az emberek eltúlozzák a covid és a bezártság okozta depressziójukat? A legtöbb ember eleve szeret panaszkodni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.12.20. 10:47:11

@steery:

"ezt a hülyeséget még nem hallottam."

Te is csak féligazságokat látsz, azért tartod hülyeségnek. Nem látsz a felszín alá. Pedig jó úton jársz, azt már te is észrevetted, hogy az oltás mérget tartalmaz, a háttérhatalom és a gyíkemberek, élükön Orbánnal (ő is gyíkember, jobb, ha tudod!) így hajtanak végre genocídiumot. A cél pedig az emberiség kipusztítása, hogy aztán a Földet megszállhassák a gyíkemberek, akiknek a megszállást előkészítő tagjai most még magukat álcázva élnek közöttünk.

A gyíkemberek korábban az atommal próbálkoztak, majdnem sikerült is nekik, de rájöttek, hogy hasznosabb, ha biológiai úton irtanak ki bennünket, mert akkor megmarad számukra az emberiség fejlett ipara és infrastruktúrája. Ezért fejlesztették ki a koronavírust ill. a még a vírusnál is halálosabb vakcinákat. A velük kollaboráló emberi háttérhatalom tagjaiinak odaígérték Új-Zélandot, a beste árulók ott vígan élhetnek tovább zavartalanul.

Én sajnos hülye vagyok, felvettem mindhárom oltást, és alig várom, hogy felvehessem a negyediket - ideje lenne, már több mint 4 hónapja annak, hogy megkaptam a harmadikat. Semmi bajom nem lett az oltásoktól - lehet, hogy tudtomon kívül én is gyíkember vagyok???

De azért jó, hogy vannak olyan felvilágosult emberek, mint te, akik nem dőlnek be az orvostudomány hazugságainak.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2021.12.20. 11:12:35

@Irbisz:

Nem tudok kiigazodni Steeryn. Alapvetően nem buta ember, sőt. Vannak értelmes hozzászólásai is, de időnként olyan konteókat és ezoterikus ökörségeket ír, hogy feláll a hátamon a szőr tőle.

Van egy régi ismerősöm, aki mesterfokon űzi az asztrológiát, komolyan hisz is benne, meg hisz mindenféle egyéb áltudományokban, de annyira még ő sem hülye, hogy visszautasította volna az oltást: mindhármat felvette.

Irbisz 2021.12.21. 15:02:43

@Kovacs Nocraft Jozsefne: hiába nem buta, ha nincs kritikai gondolkodása és mondjuk emocionálisan nem stabil. Egy kiegyensúlyozatlan, a változásokat feldolgozni nem tudó ember bármit elhisz - még ha azt nála sokkal butább igazi őstulkok mondják.
süti beállítások módosítása