Kukaszag-imádó szomszéd?
2020. december 29. írta: MagyarTarka

Kukaszag-imádó szomszéd?

Egy olyan lépcsőházban él Fokhagymás Rózsi édesanyja, ahol 4 lakás nyílik egy folyosóról egy szinten. A ház a puccos Újlipótváros egyik "főutcáján" található.

Az egyik emeleti lakónak elgurult a gyógyszere: először becsavarozta a folyosóra nyíló szemétledobó ajtaját, hogy ne lehessen becsukni. Merthogy büdös a szemétledobó, és szerinte sokkal jobb, ha a folyosóra szellőzik. Hadd ne mondjam, lassan már az egész lépcsőházban terjeng a kukaszag.

Ezt betetőzve valaki, nyilván ugyanerről az emeletről, volt szíves NEM  a szemétledobóba, hanem mellé tenni a szemetét, ezt láthatjátok a fotón. Már ezt is szagolja mindenki.

szemetledobo.jpg

A mai friss lépés: valaki, vélhetően a kukaszag imádó kedves lakótárs, fáradságos munkával, erőt nem kímélve LESZERELTE a szemétledobót utolsó védvonalként elválasztó belső nehéz vasajtót, így már tényleg védtelen a lépcsőház a szemétszag ellen.

Mi több, az a vasajtó TŰZVÉDELMI SZAKASZHATÁRT VÉD. Ugyanis ezekben az emeletes házakban a tűz egyik fő terjedési útja pont a szemétledobó kürtője. Nem véletlen, hogy egy vasajtóval lezárható ez a terület, ez gátolná meg a tűz terjedését, egy esetleges vészhelyzetben.

Rózsi szakadatlanul tárcsázza a házat kezelő lakásfenntartót, de sajnos az ünnepek alatt nem dolgoznak.

Az említett lakótársat egyébiránt már jól ismerik, trágár kiírásokkal szórakoztatja a lakóközösséget, a lakógyűléseken is minősíthetetlenül viselkedik, gyakorlatilag széttrollkodja a lépcsőház eleddig békés életét.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyartarka.blog.hu/api/trackback/id/tr1316362614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MagyarTarka · https://www.facebook.com/profile.php?id=100011062750336 2020.12.29. 20:00:02

Viccen kívül: mit lehet ilyenkor csinálni? Segítsetek!

232323 2020.12.30. 22:07:45

sz4rd le. ennyi. :-)

Void Bunkoid 2020.12.30. 22:12:43

Vajon az én kukaszagú fingjaimat is szeretné-e a szomszéd? :)

élhetetlen 2020.12.31. 03:13:40

Nehéz dolog ez a társasházi lét, és számkivetett vagyok, mert, mikor lementem az utolsó taggyűlésre, ahol megszavaztuk, hogy a lépcsőházat festeni kéne, akkor azt mondtam, hogy a sötétszürke márvány borítású előtérhez, és lépcső lábazathoz egy galambszürke méteres magas festés kéne, és fölé vajszín, vagy, hogy ekkora összegnél, (nyolc emelet), már megérné, három külön mintacsík a lépcsőházban, hogy válasszunk, mert a sötétszürkéhez a halvány orgona lila is ment volna. Nem, lefestették libafos zöldre, nem csak méteres magasságig a falat, de az addig fekete vas korlátokat is. Mert valaki azt mondta, hogy a szürke-fehér az olyan lenne, mint a börtön, (még nem láttam börtönt belülről), ez meg olyan, mint egy harminc évvel ezelőtti kórház. A közös képviselővel nem tudok beszélni, felújítottuk a félemeleti fa ajtókat. Előtte belefutottam az embereibe, kérdeztem be tudnak-e tenni hőszigetelő üveget. Hogyne, gyártani is tudnak. Mondom a fazonnak, hogy talán ez kéne, ő meg mondja, hogy fakeretbe nem lehet hőszigetelő üveget rakni. Jöjjön be hozzám, nézze meg, lehet. Igaz, hogy nem tíz milliméteres, csak 2x3x2-es, de működik. Nem, nem nézte meg, berakatta a szimpla üveget. Sok hülye lúd okos disznót is legyőz, legyőztek, már nem szavazok.

nyerafidesz 2020.12.31. 05:35:12

A jogi út az, hogy birtokvédelmi eljárást kell kezdeményezni a tulajdonos ellen, a helyi jegyzőnél.
Mellesleg rongálásért fel kell jelenteni, az ajtó és a ledobókanál visszaszereléséért befogadott számlát továbbítani neki, és minden olyan tettéért aminek a helyrehozatala fizikai cselekményt igényel, kiszámlázni neki. Ha nem fizet, fizetési meghagyás, majd végrehajtás kérése.
Szóval van eszköz.

Kukubenko 2020.12.31. 05:40:51

@élhetetlen:
Szürke, fehèr..... te sem vagy valami nagyigényű.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.12.31. 06:16:11

Nem kell az ilyesmivel törődni.

Érdemes megszokni.

Ha pedig nem megy, akkor erőszakosan fellépni.

lutria 2020.12.31. 13:40:44

Ebben a házban nincsen gondnok aki kiszedné a csavart,takarítja a szemétledobó helyiséget,visszatenné a vasajtót és felhívná a hülye lakó figyelmét arra hogy nincs joga átépíteni a házat és tűzzáró ajtót lopni?

élhetetlen 2020.12.31. 15:31:36

@Kukubenko: Neked meg, úgy tűnik, nem sokat mond az a kifejezés, hogy visszafogott elegancia.
Jenson Button elfüstöl Bel Airből - Gazdagisztán (blog.hu) Kültéri étkező, szürke kő, fehér fal.
Eladó a Beverly Hills-i celeblak - Gazdagisztán (blog.hu) Szürke-fehét fürdőszoba.
Új házat vett LeBron James - Gazdagisztán (blog.hu), társalgó, szürke-fehér.
Ugye, milyen igénytelenek? Ezek a képek sajnos nem nálam készültek, de a fürdő, konyha nálam is szürke-fehér, a kő halvány szürke, a falak, csempék, bútorok fehérek, és olyan igénytelen vagyok, hogy a konyhai falióra kerete is olyan színű, mint a kő. Te nagyigényű vagy, nálad piros-zöld csíkosak a falak? Huh…

élhetetlen 2020.12.31. 15:52:02

@lutria: Több, mint húsz éve vettem ezt a lakásomat, előtte tanácsi volt, (aztán eladták fillérekért, az egyik új tulajtól vettem meg tízszeres áron, lepusztult állapotban). Nem érdekelt, és kilátást vettem, de végigéltem, hogy a régi lakók, akik maradtak, kikattantak, hogy ezentúl, ha beázik a tető, vagy csőtörés van, akkor nekünk kell javíttatni. Van közös tulajdonú gondnoki lakás, a tanácsi időben gondnok is volt, megtartottuk, de miután meghalt, már nem kell gondnok, kiadják a lakást 50 ezerért, és gazdátlan a ház. A közös képviselő nem itt lakik, több házat képvisel, a költségvetést vezeti, az apróságokra fütyül. De jól van ez így, mondják a lakók, mert legalább nem lopja el a pénzt. Reménytelen.

lutria 2020.12.31. 16:32:48

@élhetetlen: A saját lakóhelyemből indultam ki,a szociban ebben a panelben is volt főállásó gondnok/házmesteri lakás az Fsz.1ben-azt is eladták,viszont azóta már kétszer találtak olyan lakót aki vállalta megbízást-a mostani nettó 250e Ft-ért-aki főleg csak a kukákat rendezi és hetente felmossa a két lépcsőház egy részét.Viszont szinte bármikor lehet hozzá fordulni ha valami történik a házban,csőtörés stb.és tudja hová kell nyúlni elzárni ezt-azt-és az ilyen hülyéket is rendbe tenné.Viszont azt is megszavaztatta hogy milyen jó ötlet lezárni a ledobókat mert azon közlekednek a bogarak és más állatok-neki meg kevesebb meló mert nem kell pár óránként cserélgetni a kukákat a cső alatt mert a lakók ezentúl maguk hordják le a szemetet és dobják a 8 kukába-ezután idén kért 50e Ft fizetésemelést...(a kevesebb munkáért)
De azért elmondható hogy a környék többi ltp.-i házában is pár lépcsőházanként vagy akár csak a szomszéd épületben lakik,de van gondnok/házmester.

élhetetlen 2020.12.31. 18:37:54

@lutria: Természetesen mindenki a saját viszonyait ismeri. Ahol lakom, csak egy 18 lakásos társasház, sok okos emberrel. Igen, fizetjük a takarítót, aki hetente felmossa a lépcsőházat, kiviszi a kukát, fizetünk a kukák kimosatásáért, fizetünk a járda takarításért, (télen hó eltakarítás), és, ha kiég egy lépcsőházi égő, akkor a közös képviselő mestert hív, de nem fizetünk egy gondnoknak, aki, mivel lakhatást kapna, lehet, hogy olcsón vállalná a munkát. Tényleg reménytelen. Tudom, nincs bartell üzlet (csak Rogán Cecíliánál), de kiadhatnánk neki a lakást olcsón, hogy ne legyen sok a bevétel utáni adó, alkalmazhatnánk napi két órában, hogy ne kelljen utána sokat fizetni, de nem. Senki nem számol utána, a képviselőnek meg mindegy, engem meg leszavaztak, mikor gondnokot akartam a gondnoki lakásba, mert jaj, az költség. Nem értik, hogy így több a költség.
Már csak szórakoztatlak, van a házban okos ember is. Az ügyvédi iroda tulajdonosa. Mikor átalakították a távfűtést szabályozhatóvá, meg kellett szavazni, hogy milyen legyen a területi és mért hő alapú elosztás. Az ügyvéd úr mondta, hogy a mért alap legyen a súlyosabb (60-70 %), mert akkor mindenki jobban spórol. Én már meg sem szólaltam, mert már fekete seggű voltam az ellenvéleményeimmel, csak az egyik lakónak említettem meg, hogy az ügyvéd egy hónapja már mondta, hogy ő nem fűt, mert nap közben, öltönyben elég az, amit az alatta, felette levő fűt. Neki jó a mért, mert az nála nincs. Jé, tényleg, mondta a lakótárs, de azóta is az ügyvéd javaslata alapján fizetünk, mert olyan meggyőző volt, amit mondott! Tényleg esélytelen vagy, ha nem vagy eléggé gátlástalan, vagy nem vagy lehengerlő, csak igazad van.
süti beállítások módosítása