Jó gazdi - rossz gazda?
2016. február 24. írta: MagyarTarka

Jó gazdi - rossz gazda?

Minden elütött kutya a felelőtlen gazda lelkén szárad!

img_1602.JPG"GPS" valószínűleg sosem fog elveszni. A gazdija, egy középkorú úr annyira vigyáz rá, hogy a fotón látható szerkezetet készítette számára. Az analóg helymeghatározó eszköz egy kutyaközönséges lufi. Először meghökkentem a nem mindennapi ékesség láttán, majd kíváncsiságtól vezérelve kifaggattam a gazdit, mivégre ez a csúfság? Nos, GPS-t korábban kutyába se vették: a bicajosok áthajtottak rajta, sőt, még a gyalogosok is ráléptek olykor. Arra való hivatkozással, hogy nem vették észre a picurka kutyust. A gazdi nem firtatta, hogy a bambák miért nem néztek a lábuk elé, nem bezzegelt és nem káromolta őket. Vagy hét évvel ezelőtt elkészítette a jelzőbóját, és nyomban megszűntek a balesetek.

Fény és árnyék viszont párban járnak: Fokhagymás Rózsi témafelelős ma találkozott egy kutyarossz kutyagazdával, szintén a Városligetben, szintén egy yorkie-val. Pontosabban egy yorkie nélkül. A fickó ugyanis lement a Műcsarnok háta mögött levő toalettbe kávézni. Ezzel még nincs semmi baj – ízlés dolga… Legalább ha meghajtja a kávé, helyben könnyíthet magán. Azonban a kutyáját fent hagyta póráz nélkül. Aki persze eltűnt, elvitték vagy lelépett – valószínűleg már sosem fog kiderülni. A gazda ott csettegett a földalatti klozet lejáratánál, hátha visszajön a picike. Némely arra járó kutyást megkérdezett, nem láttak-e egy yorkie-t? A kérdésre, hogy mi a fenéért nem kötötte ki pórázzal a kutyáját, azt a választ adta, hogy egy kutyát nem kell pórázra kötni! Majd nyugodtan csettegett tovább.

Kedves Gazda – aki se nem kedves, se nem gazda… Hiába csettegsz! Jó esetben valaki a hóna alá kapta a gazdátlannak tűnő jószágot. Bárki vitte is el, jobban járt vele, mint veled.

De az is lehet, hogy az ártatlan kis yorkie matrica lett a hatsávos Dózsa György úton.

Minden elütött kutya a felelőtlen gazda lelkén szárad!

Jó kávézást, kedvesgazda.

(terka)

A bejegyzés trackback címe:

https://magyartarka.blog.hu/api/trackback/id/tr548416858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása