Féreg
2016. január 03. írta: MagyarTarka

Féreg

Szegény fonálféreg! Ő egyszerűen féregnek született. De vajon mitől lett ilyen féreg az, aki ezt a feliratot „alkotta” az Árpád-híd budai lehajtójára?

390.JPGA Wikipédia szerint a fonálférgek (Nematoda) egy állattörzs, amelynek mintegy 60 faja emberi élősködő. Becslések szerint az emberiség közel 20%-a fonálférgekkel fertőzött.

Szegény fonálféreg! Ő egyszerűen féregnek született. És ha igazat állít a felirat, történetesen Demján Bea lányában „férgelődik”…

De vajon mitől lett ilyen féreg az, aki ezt a feliratot „alkotta” az Árpád-híd budai lehajtójára?

Gyerekes csínytevés történt? Nem valószínű, mert akkor a festőművész nem fáradt volna a rokoni fok felfestésével: Demján Móni férges. A gyerekek nem bonyolítják túl a dolgokat.

Kicsinyes bosszú, amelyet éretlen felnőtt követett el? Demján Bea elszerette a Józsit? Cserében rúgjunk bele ott, ahol a legjobban fáj: bántsuk a lányát? Aki amúgy nem tehet semmiről, de most lehet, hogy az egész iskola rajta gúnyolódik. A már-már politikusi szintet is alulmúló manőver egészen életszerű. Bár a gél lakkos műkörömmel felfegyverzett asszonyállat inkább a gangon, nyílt színen jól megtépné nagytermészetű vetélytársát, mintsem orvul kitipegjen a hídpillérhez pingálni…

Esetleg Bea nem akarta Józsit? Aki aztán néhány sör és pár haver társaságától kellően felbátorodva odaosont a sötétben és kipellengérezte a hölgy lányát?

De az is lehet, hogy egy közegészségügyi figyelemfelkeltő kampányt láthatunk.

A reklámok gyakorta alkalmaznak valós, vagy valósnak tűnő személyeket annak érdekében, hogy hitelesebbnek tűnjön az üzenet. Ezért talált rá pont Epres Panni a bélflórát támogató gyógytermékre, és ezért vette meg Kovács úr élete második autóját.

Szegény Demján Bea lánya pechesebb. Neki a fonálféreg jutott.

És a gyógymód egyelőre várat magára.

A fonálféreg egyik legjobb ellenszere a mebendazol.

A felfestett ocsmányságra pedig egy adag szürke festék igazán kiváló lenne.

Azt viszont mindenki maga döntse el vérmérséklete szerint, hogy a féregfestő (lásd még: féreg festő) „gyógyítására” mit használna a házi patikából.

Demján Bea lányának apukája helyében valószínűleg letörném a finoman belehelyeznék egy ecsetet a festőművész kezébe.

(terka)

A bejegyzés trackback címe:

https://magyartarka.blog.hu/api/trackback/id/tr728229016
süti beállítások módosítása