Földönfutók és futóbolondok fővárosa
2017. október 15. írta: MagyarTarka

Földönfutók és futóbolondok fővárosa

girl-162474_1920.jpgPár ezer ember boldogan trappol az aszfalton, 2 millió meg szív. Ez a sztenderd felállás a budapesti futkorászásoknál. De úgy látszik, van az a pénz, amiért megéri ezt bevállalni a városvezetésnek. Ma délelőtt alapból sehova se indultam el, miután láttam, hogy a teljes várost telibe vágja átszeli az élelmiszerellátó cég maratonja. Pedig strandra vágytam, 23 fok, napsütés, elterveztem hogy miután leszálltam az egész heti szopórollerről, kiáztatom magam a leányfalui termálvízben. De lehetetlen volt oda eljutnom.

Érdekes amúgy az a marketingkoncepció, amire ezt a futásszponzorációt felhúzzák... Az élelmiszerboltban ilyen sokat kell szaladgálni, hogy összeszedd a bevásárolnivalót? Vagy ha telezabáltad magad tőlük, akkor fusd le, hogy ne legyél dagadt? Vagy mi a fene? Egyike ez a már szinte kötelező "támogatásoknak", amit a mocsok multicégektől elvárnak odafentről? Csóró fővárosunk... Akkor hirdessünk már inkább metróalagút-futást a hármas metróért. Vagy ha igazán budapestit akarunk, akkor toljunk egy kalandmaratont a Hős utcától a hajléktalanok-lakta aluljárókon át a Havannáig. Vagy esetleg legyen egy pöpec gátfutás a Rómain...

És azt se értem, miért jó a kemény aszfalton futni? Nem vagyok egy tipikus futóbajnok, de tudom, hogy szétveri az ízületeket, visszaüt, kemény, stb. Azt szajkózzák, hogy fussál földön, mezőn-réten vagy erre a célra kifejlesztett rekortán pályán, ha egészséges akarsz maradni. Ez ilyenkor vajon miért nem számít? Miért terelnek be temérdek mazochista sportembert a belvárosba rohanni?

Budapest gyönyörű. De képtelen vagyok elhinni, hogy attól több turista jön majd, ha ezrek izzadtsága mossa le az aszfaltot. Mint ahogy  #avízösszeköt várt turistavonzó hatása is pont ellenkezőleg sült el...  De ha már mindenképpen körbe akarják futni valakik a világ nagyvárosait, köztük Budapestet is, tudnék számos jobb helyet nekik. Amelyektől nem utálná meg a futást az a kétmillió, akinek épp elég szívás a közlekedés a sima hétköznapokon is Budapesten...

(terka)

A bejegyzés trackback címe:

https://magyartarka.blog.hu/api/trackback/id/tr4012986160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kilgortrout 2017.10.16. 14:04:07

Egy ekkora városhoz a világ minden pontján hozzátartoznak az efféle rendezvények. Rómában is a Colosseum mellett futnak el, Berlinben a Brandenburgi kapu alatt. Teljesen rendben van ez így, és inkább ez legyen, mint egy alvó, unalmas város, ahol semmi nem történik, mert zavarja a lakók kényelmét. Biztos tök jó és nyugodt lehet Ulan Batorban vagy Tbilisziben lakni, ahol semmi nem történik.
Végre kezd élő lenni Budapest, remélem egyre több utcai esemény lesz a jövőben a sporteseményektől a kirakodóvásárig!

Dzsontra Volta 2017.10.16. 21:03:23

Ha nem a budapest pride szervezőbizottsága rendezné a futó/egyéb versenyeket, akkor nem is lenne velük probléma. A gond akkor kezdődik, amikor olyan útvonalakat foglalnak le pusztán a nagyobb figyelemfelkeltés miatt, ami nekik sem ad semmi pluszt a rendezvényükhöz, de ráadásul minnél több embernek fennakadást/problémát/bosszúságot/plusz kiadásokat okoz.

datam 2017.10.18. 07:29:56

@kilgortrout: Király ötlet. Minden hétvégére zárjuk le az összes fontos útvonalat. Miért is ne? Sőt, minden napra zárjuk le+!++4négy!

colika 2017.10.18. 14:10:09

ahelyett hogy ilyen teljesen szükségtelen cikkeket irsz, menj inkàbb egy jot futni.
legyen szép napod
süti beállítások módosítása