Ha a százkilós anyósom ráhuppan az egykilós macskájára, mekkora nedves folt marad a cicuskából?
2022. június 13. írta: MagyarTarka

Ha a százkilós anyósom ráhuppan az egykilós macskájára, mekkora nedves folt marad a cicuskából?

Ma megint értelmetlenül meghalt egy autós egy érthetetlen vasúti átjárós balesetben.

Mindenekelőtt részvétem a családjának.

train-wheel-gd11f78161_1920.jpg

Egy átlagember tömege 80 kg.

Egy átlag gépkocsié nagyjából 1.200 kg.

Egy mozdony 120 tonna vas. Vagyis 120.000 kilogramm. Úgy van: az százszor annyi, mint egy autó.

Ha a százkilós anyósom ráhuppan az egykilós macskájára, egy nedves folt se marad a cicuskából...

És ez még csak a mozdony. Ehhez jönnek a vagonok, a rakomány.

Háromezer (3.000) lóerővel tolják ezt a hatalmas vasparipát, ami akár 100 km/órával is szaladhat a sínen. Pörgetheted nyugodtan a felpiszkált hármas bömit, ahogy a csövön kifér, akkor is csak a tizedét köhögi ki... 

És a vonat sínen megy! Úgy bizony! Kötött pályán. Vas sínen, vas keréken.

Tehát nem ugrik félre, nem vált hirtelen irányt, nem fékez le pikk-pakk.

MERT NEM BÍR! 

Hogy a pics@ba nem lehet megérteni: a vasúti átjárónál akkor is lassítunk és körbenézünk, ha történetesen fehéren villog a lámpa! Mert nem akarod utóbb egy felhő szélen a lábadat lógázva megtudni, hibás volt-e a jelzőrendszer.

Ha meg piros a lámpa, akkor NEM jaszkarizunk, hogy 

"Hö, én vagyok a faszacsávó, még épp átférek! Ja, nem... Fehér szalagot tetszik kérni a koszorúra?" 

KRESZ vizsga megvót? Meg. Autósiskola megvót? Meg. Jogsi megvót? Meg. Meghalt a vasúti átjáróban? Meg.

Akkor mi nem volt meg vajon?

A józan ítélőképesség?

Az odafigyelés?

Vagy tényleg ennyi öngyilkosjelölt van az utakon?

És még a leengedett sorompónak is nekimennek! Közel ezer darabot letörnek az autósok évente! Az jobb napokon kettő, rosszabb napokon három! 

Friss felmérés szerint az ország átlag IQ-ja 98,1.

Ebbe csak bele kéne férnie, hogy meg kell állni, mert a vonat az erősebb, nem?

Csinálnak most mindenféle kampányokat. Szegény mozdonyvezetőkkel elmeséltetik élő egyenesben, milyen szar érzés tehetetlenül ülni a vezetőülésben és TUDNI, hogy mindjárt meghal valaki.

Ha nem elég figyelemfelkeltés a temérdek fotó a papírgalacsinná gyűrt autómaradékokról, a fekete nejlonzsákokról a sínek mellett a hírekben, akkor szerinted egy kampány mennyit ér?

Egy-egy véletlen baleset becsúszhat - ilyenek a balesetek. De ekkora halmozódással póvercsávót játszani a vonatszörnyekkel szemben?

Itt valahol máshol van a gond!

Szerinted hol?

 fotó: pixabay.com

(terka)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyartarka.blog.hu/api/trackback/id/tr9317856399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2022.06.15. 12:16:38

Az összes ragadozó kihalt, vagy falügyelet alatt áll.
Most így működik a természetes kiválasztódás. Ez van ragadozók helyett.

Evvel elkéstél :) . Az előző cikkedet hasonló tartalommal épp fogalmazgattam, mikor megjelent a tied, ezért töröltem a sajátom, és csak kommentet írtam a tiéd alá, de ezt a témát már régebben kiveséztem. A véleményünk amúgy külön-külön is tökéletesen egybevág.

MagyarTarka · https://www.facebook.com/profile.php?id=100011062750336 2022.06.15. 19:37:00

@F.M.J.:
Szia! Attól, hogy én írok vmiről, te miért ne írhatnál? Ami benn van, annak ki kell jönni, nem egészséges, ha bennmarad... :) Igen, észrevettem már, hogy sok tekintetben hasonlóan gondolkodunk. Jó, hogy leírtad a természetes kiválasztódást, én nem mertem... mert még félreértik de legalábbis félremagyarázzák. Beültek baromerős furgonokba a Barkason szocializálódott sofőrök, meg a fiatal futárkölykök és tolják, ahogy a csövön kifér - miközben nézik azt a kurva telefont vezetés közben. Nézd meg az autópályákon úgy repesztenek, mint az állatok. Pedig magas a gép, tuti borulékonyabb, mint egy személyautó. És nagyobb a tömege, tehát nagyobb kárt tesz, ha repül... Életveszélyesek.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2022.06.16. 12:37:35

@MagyarTarka: A sok világmegváltó ötletem egyike, hogy a jogsiszerzést minimum szakmához kötném. Vajon mennyi felelősségtudattal rendelkezik az, akinek saját magával szemben sincs annyi elvárása, hogy legalább valamihez értsen, amivel önmagát fenntarthatja? Na akinek nincs, az ne is vezessen több tonnás járgányokat közel százzal, és akkor még szabályosan. Nem kell csodálkozni, ha hülye a világ, ha lehetőséget adunk a kezükbe.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2022.06.19. 07:34:00

@MagyarTarka: Már meg se nyitom ezeket a híreket. A múltkor igaz, hogy felborult egy motorvonat, de jellemzően még csak ki sem siklanak. Mégis mi a terv? Nagyobb esély van élve kijönni egy cápatámadásból, mint egy ilyen ütközésből, de valahogy még sem akar senki cápátsimogatni. Ebből az következik, hogy ezek nem öngyilkosok, hanem szimpla hülyék. Kár az utasokért, és a mozdonyvezető mentális állapotáért.
süti beállítások módosítása