A didergő vérfenyőfa megnyúzta a szarvast?
2017. november 18. írta: MagyarTarka

A didergő vérfenyőfa megnyúzta a szarvast?

Igazi horror karácsonyra!

Karácsony közeledtével ki sem látszunk a giccsparádéból: a táncolva éneklő mikulások és hóemberek, a műanyagból készült, pirosan villogó orrú rénszarvasok még a fogyaszthatóbbak közül valók. Merész gondolat, sőt talán a blaszfémia határát súrolja, de a karácsony mára a kínai műanyagfeldolgozó ipar legnagyobb ünnepévé silányodott. Még szerencse, hogy a tudósok többsége szerint nem is ekkor született Jézus...

A Valentin-napi szívecske áradat miatt fanyalgók nyugodtan vegyenek be dupla adag nyugtatót, mielőtt mostanság kiteszik a lábukat bárhova is. Én egyébként azok közé tartozom, akik ideig-óráig örömüket lelik abban, hogy áttúrják a sok karácsonyi csetreszt, és gyermeki örömmel rázogatják a hógömböket a boltokban... Apropó! Azt észrevettétek, hogy már a hógömbök sem a régiek? Az ormótlan, nehéz műanyagdarabkák nem lágyan hullanak alá, hanem szinte nyílegyenesen zuhannak a hógömb aljára. Régen tökéletes havazás-illúziót keltő anyagot kevertek a löttybe, és a figurák is sokkal szebbek voltak, mint a mai, nagyüzemi hógömbök aljára odatoszott sorjás műanyag szánkók.

De az, amit ma láttam az egyik boltban, még az én elfogult, giccsektől edzett gyomromat is alaposan felkavarta.

Az istentelenül randa, fából készült fenyőfa formára (remélhetőleg) műszőrt ragasztottak a szorgos sárga kezek - nem tudni, milyen megfontolásból. Amúgy híve vagyok a természetes anyagoknak, de itt megdőlt a pajzán szakácsok mondása: ha jót teszel be, jót veszel ki... Az ízléstelenség netovábbja testesült meg a bundában égnek meredő fenyőfában. Úgy nézett ki, mint a 80-as évek pornófilmjeiben a gyantaszüzek. És ezt még lehetett fokozni! Közvetlenül a szőrös fenyőfák tövében ácsorogtak az aranyszarvascsorda meztelen tagjai.

Nem bírtam magammal és összeállítottam nektek egy kompozíciót, majd lefotóztam, hadd gyönyörködjetek ti is.

Irodalomórán az egyik kedvenc részem mindig a műelemzés volt. Íme, az emberiség jövőjét szimbolizáló műanyag tálcatalapzat, mint afféle új földrész, melyen délcegen áll a fagyban didergő, majd a szarvasokról a szőrmebundájukat lenyúzó és magára öltő vérfenyőfa, mellette pedig áldozata: a pőreségét flitterekkel rejtegető aranyszarvas dermedten mered a semmibe. Igazi horror karácsonyra! A szegény gyerekek vajon mit gondolnak, mikor ezt a szart látják? És a ficsak az idejekorán polcra került csokimikulásoktól félti a jövő generációját... ahhhhh...

Nem ragozom tovább: az emberiség tényleg megérett a pusztulásra.

(terka)

A bejegyzés trackback címe:

https://magyartarka.blog.hu/api/trackback/id/tr6913309203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása