körömszakadtáig karácsony
2016. december 23. írta: MagyarTarka

körömszakadtáig karácsony

Miért kell mindenkinek látni, hogyan reszelnek...?

girl-524141_1920.jpgAz ünnepi készülődés utolsó fázisaként a bevásárlás-sütés-főzés-takarításban megfáradt háziasszonyok önmagukat is rendbe vágják. A bevásárlóközpontokba kitelepült körömbárok ezért (?) bővített kapacitással dübörögnek. Már nemcsak bárszékeken egyensúlyozó, hanem sima íróasztalok mellett görnyedő manikűrös kisasszonyok is reszelgetik a nagyérdeműt.

Műkörmös van doszt, ez nem egy hiányszakma nálunk, hiszen minden, magával semmi egyebet kezdeni nem tudó hölgy összekapar (a körmeivel?) egy OKJ-s tanfolyamra valót. Aztán máris építheti a karrierjét műgyantás karmokat, amelyekkel éppen csak házimunkát nem lehet végezni, minden mást igen. (Nem akarok mindenáron profán lenni, de komolyan elgondolkodtam egyik nőismerősöm sokcentis karmait látva, hogy vajon hogyan törli ki a szebbik felét... zárójel bezárva.)

koromlakk_3.jpgA legújabb trend, hogy a lányok-asszonyok a placc közepén, mint afféle látványpékségben, nyílt színen gyártatják a legújabb csillámos-csíkos-francia-fenyőmintás-hóemberes izét a kezükre. Ha kell, ha nem, mindenki azt nézheti, hogy őket festegetik. Mint egy peepshow - peep nélkül. Ez csak számomra visszatetsző? Szerintem a manikűr egy hölgy toalettjének intim része. Senkinek semmi köze hozzá, miként reszelik, építik, szépítik a letört, beszakadt, gyönge szaruképződményt csillogó csodává.

Azon agyaltam, a jövőben még mi egyéb olyan kerül terítékre, aminek nem feltétlenül kellene közönség. Ha úgy tetszik, miből lesz műsorszám. Nyilvános villanófényes tartós szőrtelenítés? Publikus pedikűr - gombás lábakkal extra borzongás csak tizennyolc éven felülieknek! Matinéban mitesszer eltávolítás - a youtube csatornán úgyis a kifröccsenő genny az egyik legnézettebb téma... Szélesvásznú szemöldöktetoválás? Vagy hogy az urak se maradjanak ki a jóból: a kitelepülős meccsnézések szünetében csoportos orr- és fülszőr trimmelés? És esetleg vissza lehetne hozni akár a nyilvános kivégzéseket is, nem?

Vagy csak azért vannak ezek a forgalmas helyekre telepített körömszigetek, mert olcsóbb ott helyet bérelni, mint kivenni egy helyiséget a plázában? De ez önmagában még nem indokolja, hogy magukra valamit is adó nők közszemlére tegyék magukat, akár egy húspiacon.... Talán az akciós ár olyan csábító? Vagy valaki már attól vonzóbbnak érzi magát, hogy odaül egy ilyen körömbár pultjához?

Erről az egész jelenségről eszembe jutott Fokhagymás Rózsi nyolcvanéves édesanyjának kedvenc mondása: "Nem az a buzi, aki csinálja, hanem aki hagyja..." 

(terka)

nail-polish-1351933_1920.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://magyartarka.blog.hu/api/trackback/id/tr4412070601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2018.12.28. 09:53:07

Én a szemléletre hívnám fel a figyelmet.
A nyilvános gyantázás azt üzenné, hogy az illető szőrös. Persze nem (ááá).
A fogfehérítés azt, hogy sárga szegénynek. Az is kizárt (ugyan...).
A fodrásszal az lenne a baj, hogy közben a delikvens nem monitorozhatja a környezetet kedve szerint.
Na de itt a karomépítés! Ez azt üzeni, hogy részint telik rá, részint igénye (...) van rá, jól látható közben, hogy ki látja, hogy ő épp építtet. végül, de nem utolsó sorban meg eloszlatja annak látszatát, hogy valaki otthon csinálja magának, ami meg ugye tök ciki, mert abból meg az jönne le, hogy nincs mani mással csináltatni.

Én a sznobok bónájának vélem a dolgot. Férfiként sokkal jobban tudok értékelni egy természetes körömformát esztétikusan visszafogott lakkal, mint ahogyan a természetességet sugárzó sminket is jobban kedvelem a vaskos vakolatnál, hamár ünnepi szépítkezésről van szó. Ami meg a hétköznapokat illeti, nem attól lesz szép valaki, hogy alkalmazza a szépek külsőségeit, hanem attól, hogy szépek a gondolatai, érzései, harmonikusak a kapcsolatai, helyes az önértékelése, stabil a személyisége, stb. A szépségre nem hat a kor, csak a disszonáns személyiség külső jegyeit egyre nehezebb elfedni. Ismerek gyönyörű koros asszonyokat mély szarkalábakkal, mosolygó szemekkel, és láttam már méla undorú arckifejezést nem is csúnya fiatal hölgyeken, amitől előbb jutott eszembe, hogy felpofoznám, mint hogy puszit kapjak tőle.

Na persze a hölgyek általában nem a férfiak véleményét kérik ki, hogy mitől lehetnének vonzóbbak, hanem egymásét, és hát az eredmény is ennek megfelelő. Vagy a valós igények ismerete hiányában, vagy irigységből, féltékenységből a szebbik nem egyre inkább kezd tömegével úgy kinézni, hogy tényleg csak bottal piszkálná az ember. Elévülhetetlen kedvencem, a szuperszexi top a mekin hízlalt zsirszagú tonnadonnán, amikor azt hiszi, hogy a vonzó küllemhez elsősorban a manökenek ruházatára van szükség. Igazán izzasztó látvány.
süti beállítások módosítása