Ingyom-bingyom ááááááá…
2016. március 25. írta: MagyarTarka

Ingyom-bingyom ááááááá…

rabbit-547870_1280.jpgMekkora hülyeség eleve ez a nyúl dolog! Hiszen a nyúl miért hozna nyulat? Ezen persze a kedves szülők, nagyszülők nem agyalnak sokat: megveszik a párezer forintos kis élőlényt, akinek még bőven a mamája csecsén lenne a helye. Ahelyett, hogy kedves gyerekmancsok halálra nyomorgatják őket. Óriási biznisz minden egyes ünnep, így a húsvét is. Az állatkereskedésekben csörög a kassza, a nyuszi mellé ketrec, táp, speciális itatószerkezet is dukál… De nem lehetne, hogy a szülők nem lövik lábon saját magukat ezekkel az oktalan állatbeszerzésekkel? Azzal a szükséges rosszal, hogy a nyuszi bogyózik, nem sokan számolnak. Pár nap múlva azonban kiderül a turpisság: az élő nyuszi – szemben a plüssállatokkal – bizony teleszarja a ketrecet és takarítani kell utána. A szerencsétlen jószágok előbb csak hasig drazséban éldegélnek, majd ha már nagyon büdös lesz, a kukában kötnek ki. Vagy a kedvességből nekik adott sok zöldségtől felborul az amúgy is érzékeny emésztésük és maguktól dobják fel a nyúlcipőt… De mindez kit érdekel? A lényeg, hogy az elkényeztetett gyerek ne hisztizzen tovább és ő se maradjon le az óvodai / iskolai licitálásban: neki is hozott nyuszit a nyuszi… Sokan azt gondolják, majd beteszik a megunt pamacsfarkút az állatkertbe, hiszen ott úgyis annyi állat van. Hát nem, az állatkert (nagyon helyesen) már évek óta nem fogadja be a nyuszikat. Nem akarják ezzel gerjeszteni a felelőtlen állatvásárlásokat. Helyette – kényszerűségből – nyúlsimogatót rendeznek be, ahol a rájuk tóduló sok száz gyerektől szó szerint halálra rémülnek a tapsifülesek. A tenyésztők sem veszik vissza a feleslegessé vált példányokat, ennek állategészségügyi okai is vannak. Nem hiányzik egy behurcolt betegség, ami leterítheti a teljes állományt.

A pénzen vett nyúlfarknyi öröm gyors megoldás a szülői kötelességek lerendezésére. Elismerem, a közös tojásfestés sokkal macerásabb és időrabló dolog. Tárgyfétist nevelünk a gyerekeinkbe a korai éveiktől kezdve, pedig számukra a szülővel való közös időtöltés a legértékesebb ajándék.

 

Ingyom-bingyom… Hová mész te kis nyulacska? Az erdőbe. Vesszőcskéért.  A halálba.

Inkább maradj a mamádnál!

(terka)

A bejegyzés trackback címe:

https://magyartarka.blog.hu/api/trackback/id/tr908526720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása