Egy zacskó rizs maga az Ember
2016. március 20. írta: MagyarTarka

Egy zacskó rizs maga az Ember

gyujtes.jpgA béemvés akárcsak egy szatyrot, úgy kapta fel a nyakánál fogva a gerincbajtól lebénult kis tacskót és dühösen kiviharzott. „Unom már, hogy ilyen sokba kerül ez a dög” – vetette oda a kutyatulajdonos az állatorvosi rendelő személyzetének. Az elképedt csapat nem először hallott furcsa dolgokat „gazdáktól”, de ez még nekik is sok volt. A történet sajnos friss és igaz. Olyan velem is megesett, hogy az Állatorvosi Egyetem ügyeletén az idős bácsi a fülem hallatára kérte, altassák el a kutyáját, mert nincs pénze tovább a hosszadalmas gyógykezelésre. A két eset közt a különbség (remélem) érezhető… Nem kevés pénzbe kerülhet egy állat tartása. Az éves oltás, az étel, a váratlan orvosi kiadások évente akár több százezer forintra rúghatnak. Sok „kedves gazdi” inkább kirúgja otthonából a „kedvencét”.

Ezekkel az egykori kedvencekkel aztán jó esetben túlzsúfolt menhelyeken, rosszabb esetben kukák mellett kidobva „találkozhatunk”. A menhelyek alig győzik önként vállalt feladataik ellátását. Több helyütt még a mindennapi étel előteremtése is gondot jelent. Ebben segít a Hangya Közösség szorgos önkéntes csapata. A Hangyák több mint 100 vidéki menhellyel állnak kapcsolatban, rendszeres adománygyűjtéssel segítenek az ott élő több mint 17 ezer (!) állat életkörülményeinek javításában.

Legutóbbi megmozdulásukon több mint 1,5 tonna (!) élelmiszert és 85 ezer forint pénzadományt sikerült összegyűjteniük az egyik nagyáruház területén. Az adományokat az ott vásárló Emberek adták. A legtöbben csak egy zacskó rizst vagy egy zacskó kutyatápot tettek bele pironkodva a Hangyák bevásárlókocsijába. De adtak! Ebből a sok kicsiből jött össze egyetlen nap alatt a másfél tonna élelem, amelynek elszállítása máris megkezdődött a vidéki menhelyekre. Az adományokat ezúton is köszönjük a kutyusok nevében.

Ha ott lett volna a gazdag béemvés pasas, egyvalamit biztosan megtanulhatott volna a szemlátomást nem milliomos adakozóktól: EMBERSÉGET.

(terka)

https://www.facebook.com/HangyaKozosseg/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyartarka.blog.hu/api/trackback/id/tr468507440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.