Nem húz csőbe a szolgáltató?
2016. október 17. írta: MagyarTarka

Nem húz csőbe a szolgáltató?

ball-563972_1920.jpgKét hete hiába vitázok velük. Mániákusan ragaszkodnak a falvéséshez, a modernizáció jegyében. A sok pénzért becsövezett lakásba három éve ők húzták be a vadonatúj vezetéket. Most miért akarnak mégis falakat vésni a kábelek cseréjéhez? Eltántoríthatatlanul ragaszkodik ehhez a kiküldött szerelő. Viszont egyetlen ügyfélszolgálatos sem tudja elmondani, vajon miért. Csak egy nő vagyok, és nem egy profi csövezős szaki, mindenesetre én fognám a régi spagit, rákötném a végére az újat, és így a régivel behúznám az újat a csőbe és kész. Hiszen ezért tettünk csöveket a falba a lakásfelújításkor. Ráadásul, mielőtt beköltöztünk a lakásba, pont a szolgáltató iránymutatásával lett kialakítva a teljes kábelcsövezés! Majd az ő saját szerelőjük húzta be a kábeleket. Most mégis falat akarnak vésni a hálózat modernizálásához. Elhiszem, hogy a modern madzag sokkal jobb, mint a régi. De vastagabb is? Vagy csak klausztrofóbiás, és nem szeret szűk csatornában tekeregni? Megértem, én is utálom a liftet…

Ráadásul, a kiküldött szerelő első látogatása után egyszer csak eltűnt a vonal a telefonból. Erre úgy jöttem rá, hogy nem tudtam felhívni az idős anyukámat. Hosszas telefonálgatás, kínos magyarázkodás, némi önellentmondás, kis hangemelkedés – majd a vonal alattomban visszakúszott a drótba. Igen, erről se szóltak nekem – de legalább a kommunikáció hiányában konzekvensek. Az előfizető is csak némán tűrje, amint a szolgáltató hallgat?

Tádááám... Megtört a jég! Ma felhívott egy nagyon kedves hangú ügyintéző.

Megkérdezte: "Akkor most mi lesz?"

Tőlem kérdezik?

Süketek párbeszédje – egy távközlési szolgáltatóval az Újlipótvárosban.

(terka)

A bejegyzés trackback címe:

https://magyartarka.blog.hu/api/trackback/id/tr7511817467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kun andras 2016.10.18. 13:43:09

Nem lehet, hogy koaxot cserélnek optikára? Mert amit a koax kibír, azt az optikai kábel nem biztos (megtörik).

AcidJazz 2016.10.18. 14:58:46

Mondjuk egy optika pont kb. tizede egy koaxnak szóval ahol a koax elmegy ott elfér pár optikai kábel.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.10.18. 16:41:34

Biztos érdekes lenne, ha a poszter elmondaná, miről van szó.

Lakásfelújítást nem az internet szolgáltató szokott végezni.

Attól, hogy az erősáramú vezetékek csövezve vannak a falban, gyengeáramú vezetéket nem szabad ugyanoda behúzni.

Kishapsi 2016.10.18. 17:54:21

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás: Nem olvastad el rendesen, nem ez volt a lényeg :-(
Nem az volt leírva, hogy a szolgáltató újította fel, hanem az, hogy kikérték a véleményét :-) Olyan sincs leírva, hogy az áram mellé akárnák behúzni az internetet....

MagyarTarka · https://www.facebook.com/profile.php?id=100011062750336 2016.10.18. 18:18:35

@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:
A felújításkor a TV, telefon, net kábeleknek is készült csövezés. Ezt egyeztettük akkor a szolgáltatóval. Majd ők behúzták a kábeleket, 3 éve. Most cserélni kellene a kábelt, mert hálózatfejlesztés van. De nem akarják a csőben megtenni, hanem át akarnak vésni egy falat. Tiszta?
süti beállítások módosítása