Pórázra a "gyerekeket"!
2016. március 06. írta: MagyarTarka

Pórázra a "gyerekeket"!

A négyéves gyerekünk kezét nem engedjük el egy forgalmas utcán. Akkor a kutyánkat vajon miért nem pórázon sétáltatjuk?

dog-99213_1280.pngDömperke élt 2 évet. Ma elütötte egy autó. Az egyik pillanatban még boldogan ugrándozott a kétgyermekes család mellett a járdán. Majd meglátott az utca túloldalán egy másik kutyát és felelőtlenül átszaladt az úttesten. Az autó már nem tudott megállni. Dömperke már sosem fog játszani kis kétlábú emberbarátaival és más kutyákkal. Sosem fog már nyüszítve örülni gazdáinak és sosem fogja szétrágni a papucsokat. Dömperke élettelen tetemét előbb értetlenül és némán, majd keservesen zokogva állta körbe a kétgyermekes család. A családja, akik apró kölyökként vitték haza, éjszakákon át virrasztottak mellette, gondosan válogatták az állatos boltban a játékait, a nyakörvét és a pórázát. A PÓRÁZÁT…

Dömperke valójában nem halt meg. De ez csak a véletlen műve.

dog-46915_1280.pngA kis francia bulldog ma a szemem láttára szaladt át az úttesten. Az autó csak azért nem vasalta ki, mert éppen parkolót keresett és nagyon lassan ment. A halálsápadt gazda rémülten rohant utána, a járdán hagyva kővé dermedt feleségét és a két pici gyerekét. Póráz nélkül sétáltatták a kutyát, mert az olyan okos kiskutya. Vagy mert az olyan menőség. Vagy mert… Vagy miért??? (Utálom a három kérdőjelet, de most egyszerűen kell…) MIÉRT KELL PÓRÁZ NÉLKÜL SÉTÁLTATNI EGY KUTYÁT A VÁROSBAN? A számára idegen környezetben számos olyan hatás érheti, hirtelen zajok vagy illatok, a fajtatárs váratlan felbukkanása, amitől elfelejti a belé nevelt illemet. És bizony esztelenül átrohan az úttesten, ezzel életveszélybe sodorva magát. MAGÁT? Hát nem, kedves kutyástársak, a kutyákat az sodorja életveszélybe, aki nem tesz rájuk pórázt! A KUTYA ÉLETÉÉRT A GAZDA A FELELŐS! Mi elvárjuk, hogy vigyázzanak ránk, őrizzék az otthonunkat. Ők is jogosan várják el, hogy vigyázzunk rájuk. Én még a kocsiban is biztonsági övre kötöm a kutyát, mert én vagyok a felelős az életéért! A kutyatartás nem játék! A kutya nem játék! A kutya nem trendi ruhadarab, nem a kocsi vagy a lakás ékessége. A kutya egy élőlény, aki feltétlen bizalommal van az ember iránt. Szolgáljunk rá erre a bizalomra és ÉSSZEL tartsuk az állatainkat!

Egy kutya egy három-négy éves gyermek szintjén áll értelmileg. Akármilyen okos, váratlan helyzetekben kiszámíthatatlanul reagál. A négyéves gyerekünk kezét nem engedjük el egy forgalmas utcán. Akkor a kutyánkat vajon miért nem pórázon sétáltatjuk?

Ha pedig boldogan, szabadon loholva akarjuk őt látni, tessék elvinni a futtatóba vagy kivinni például a Hajógyári-szigetre.

(terka)

dog-728961_1280.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://magyartarka.blog.hu/api/trackback/id/tr518449072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása